Educație

Ministerul Educaţiei vrea să dea clasicele manuale şcolare pe e-bookuri. O reformă de un miliard de lei, după modelul Coreei de Sud

Ziarul de Vrancea
16 sep 2012 1191 vizualizări
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat recent că se gândeşte să schimbe clasicele manuale şcolare cu e-bookuri. Dispozitivele moderne ar urma să fie cumpărate din fonduri europene.

 

Pentru ca proiectul ministrului să devină realitate, pentru cei aproape 3.200.000 de elevi la, nivel naţional, ministerul ar trebui să investească aproximativ 960 de milioane de lei, la un preţ de achiziţie de 300 de lei pentru fiecare dispozitiv. Cum suma nu se găseşte disponibilă în visteria ministerului, o soluţie ar putea veni din partea fondurilor europene. ''Ar fi o modalitate excepţional de eficientă în ceea ce priveşte folosirea fondurilor europene pentru educaţia copiilor şi creşterea calităţii procesului de învăţământ şi a progresului scolar'', a explicat Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei.

În opinia ministrului, această schimbare ar aduce avantaje atât pentru elevi care şi-ar uşura mult ghiozdanul, s-ar familiariza cu tehnologiile noi şi ar putea avea acces mai rapid la informaţiile necesare cât şi pentru profesori care şi-ar putea prezenta materia într-o manieră mai atractivă pentru copii. 

Deşi pare greu de crezut că această idee se poate implementa în România, un prim pas în acest sens a fost făcut de Universitatea Politehnica din Bucureşti, unde există deja o platformă digitală în care profesorii şi-au stocat toate cursurile. Aici studentii vin cu dispozitivele inteligente şi pot accesa informaţiile necesare mult mai uşor.

Propunerea Ecaterinei Andronescu nu este la prima încercare. Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a propus şi el schimbarea manualelor cu e-bookuri dar proiectul nu a fost finalizat. În prezent, mai există o singură ţară în lume care a implementat această idee. Coreea de Sud a dat definitiv manualele şcolare pe tablete şi e-bookuri anul trecut.

www.adevarul.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
SORINA, acum 4232 zile, 22 ore, 29 minute, 35 secunde
daca ne-am aprecia cu atentie, fara ipocrizie lungul nasului, am vedea ca sunt scoli pe care se darama acoperisurile... toaletele sunt in curte, apa curenta lipseste... dar dorim e-book-uri... v-ati citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.