Educație

Febra demisiilor cuprinde învăţămantul vrancean

Ziarul de Vrancea
13 sep 2012 4085 vizualizări
Două inspectoare au demisionat din funcţie, iar Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar le-a recompensat cu calificativul „foarte bine” .Profesoara Mihaela Stoica Poll de la Colegiul Cuza a părăsit sistemul de învăţămant, înaintandu-şi demisia

Două inspectoare şi-au scris demisiile, imediat după ce au primit de la secretariatul Inspectoratului Şcolar Judeţean deciziile de reconfirmare în funcţii. Documentul reprezintă însă doar o formalitate întucat mandatele au expirat pe 31 august, conducerea ISJ rezervandu-şi dreptul de a face schimbări oricand doreşte. Pentru a nu fi înlocuite sau pur şi simplu pentru că nu mai doresc să lucreze sub presiune, inspectorul de biologie Eleonora Dărmănescu şi inspectorul pentru învăţămant preşcolar Nadia Lefter au decis să se reîntoarcă la catedră. Prima cerere de demisie a fost a Eleonorei Dărmănescu, care a intrat în vigoare pe 12 septembrie, în timp de Nadia Lefter şi-a lăsat o rezervă de cateva zile, aceasta luand decizia să demisioneze începand cu prima zi de şcoală. „Am depus demisia de cateva zile şi vă spun că vroiam mai de mult să o fac. Motivele sunt personale: programul încărcat, copii care ne solicită foarte mult, precum şi anumite principii de familie”, ne-a declarat Nadia Lefter, titulară la Grădiniţa 7, structură a Şcolii „Duiliu Zamfirescu” de luna aceasta. Este foarte posibil să apară şi alte demisii la IŞJ, inspectorii cu coloană vertebrală alegand această cale înainte de a fi înlocuiţi, mai ales că adjuncta Luminiţa Balaban a anunţat cu ceva vreme în urmă că 7 inspectori ar fi vizaţi de schimbări. Cele două inspectoare demisionare au primit calificativul „foarte bine” pentru activitatea din ultimul an chiar în Consiliul de Administraţie de ieri după-amiază. De altfel, toţi inspectorii au primit calificativul maxim, precum şi toţi directorii de şcoli. „Toate calificativele au fost de „foarte bine” şi s-au acordat pentru activitatea din ultimul an”, ne-a declarat inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia.


Fosta directoare adjunctă a CNC renunţă la sistem


O altă demisie, dar din învăţămantul preuniversitar de stat de această dată, este a profesoarei de limba romană Mihaela Stoica Poll, fostă Ionică, de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”. Aceasta era titulara liceului de aproximativ 15 ani şi era una dintre profesoarele consacrate ale şcolii. Decizia sa a surprins multe cadre didactice, însă nu şi pe apropiaţi care mărturisesc faptul că profesoara ar fi declarat în mai multe randuri că nu doreşte să rămană în sistem, inclusiv la ultima consfătuire a profesorilor de limba romană. Mihaela Stoica s-a orientat, se pare, către alt domeniu de activitate, aceasta avand de mulţi ani o fundaţie. Profesoara este soţia profesorului Marius Poll, fostul director de la Colegiul Cuza, şi nu a putut fi contactată ieri pentru a motiva decizia care a surprins multă lume din sistemul de învăţămant. Ea era apreciată de părinţi şi elevi. Catedra rămasă vacantă va fi ocupată, cel mai probabil, de un suplinitor calificat, existand însă şi varianta, mai puţin agreată de IŞJ, împărţirii catedrei între profesorii titulari ai şcolii. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
anghel, acum 4239 zile, 15 minute, 43 secunde
Au demisionat "binevol"pentru ca oricum ar fi fost demise .Coloana Vasilicai este mobila ea nu poate decit sa joace cum ise canta si din cind in cand isi inteapa dusmanii prin surprindere citeste integral
necula, acum 4239 zile, 6 ore, 2 minute, 33 secunde
Asa se intampa cand ISJ Vrancea numeste directori, cadre didactice care au doar gradul definitiv ,diploma de asolvire nu de licenta si lipesc afise pentru psd.......profesorii buni nu au loc !
carmen, acum 4239 zile, 6 ore, 32 minute, 39 secunde
De asta merge invatamintul asa "bine' atat timp cit cadrele sunt schimbate cum vor muschii politicienilor.Vai de copii nostri..
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.