Educație

Colţul profesorului: Alma Mater îşi aşteaptă fiii…la Poarta Vrancei

Condurache Rodica
14 sep 2012 1586 vizualizări
Nu cred că în sufletul omului există loc mai luminos decât cel rezervat anilor de şcoală. Aşa se explică, poate, dorinţa de întoarcere, mai devreme sau mai târziu, în bănci, în tăcutele bănci aşteptându-şi răbdătoare foştii elevi care le-au zgariat şi le-au umplut de formule greu de ţinut minte sau cu denumiri ştiinţifice care păreau păsăreşti.

Aici s-au zămislit visuri, aici au încolţit speranţele, din clasa abecedarului până târziu la vremea bacalaureatului.
Trec uneori ani, zeci de ani, fără ca timpul să ne mai poarte paşii pe vechiul drum al şcolii. Şi, iată, că reapare dorul de a ne revedea mai des ca într-o viaţă de om. Argument? Promoţia 1971 a Liceului Teoretic din Vidra a avut  în vara lui 2011 o Revedere de basm, pregătită cu sensibilitate şi inteligenţă, mărturie stând placa aniversară din intrarea principală a acestei instituţii de învăţământ, care a trimis în viaţă mii şi mii de copii ai Vrancei, oameni adevăraţi care s-au impus ca specialişti aproape în toate domeniile de activitate umană.
Aceşti admirabili absolvenţi ai Liceului din Vidra, la numai un an, răspund cu dragoste la o nouă chemare a Almei Mater, considerând că mai au o datorie faţă de aceia care au condus competent liceul atât de drag lor, o datorie faţă de foştii directori.
Sâmbătă, 15 sepembrie 2012, la ora 11, vor dezveli o placă omagială, un adevărat remember, cu numele celor care au dat strălucire şcolii de la Poarta Vrancei, fiecare după puteri, dar mereu cu aceeaşi dragoste şi dăruire. Noile generaţii vor prelua această ştafetă nevăzută şi o vor duce mai departe, tot mai departe.
Va fi o nouă întâlnire a elevilor cu magiştrii, un alt prilej de a ne bucura împreună în acordurile mereu emoţionante ale academicului GAUDEAMUS!

Profesor Vasile Lefter, mereu mândru de elevii săi


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.