Educație

Viaţă de elev vrancean: delincvent şi cu multe accidente la activ

Aurelian Ivan
6 sep 2012 2018 vizualizări
Elevii vranceni au fost implicaţi în mai multe infracţiuni anul acesta, potrivit unor statistici date publicităţii de IJP Vrancea u poliţiştii vor avea ca obiectiv pană anul viitor siguranţa în şcoli, motiv pentru care fiecare şcoală din judeţ va fi dată pe mana unui poliţist

Poliţiştii vranceni au creionat un raport al comportamentului infracţional al tinerilor elevi din judeţ înainte de debutul anului şcolar pentru a atrage atenţia asupra infracţiunilor în care aceştia ar putea fi implicaţi. Au fost urmărite în special delincvenţa juvenilă şi accidentele în care au fost implicaţi. Concluziile raportului arată că în ultimii ani s-a înregistrat o scădere pe linia infacţiunilor comise de elevi. Anul trecut, pe raza judeţului Vrancea au fost sesizate poliţiei 13 infracţiuni în care au fost implicaţi elevii, din care opt au fost săvârşite în incinta şcolilor şi cinci în zona adiacentă unităţii de învăţământ. Ca o aşezare pe zone, opt din aceste infracţiuni au fost comise în mediul urban şi cinci în mediul rural. În şapte cazuri, toate furturi, autorii au fost elevi, iar în opt cazuri victime ale acestor infracţiuni au fost elevi. Totuşi, comparitiv cu aceeaşi perioadă a anului trecut poliţiştii spun că se înregistrează o scădere de pană la 52% a faptelor. Pe linia dinamicii accidentelor de circulaţie în care au fost implicaţi cu vinovăţie minorii cu vârste între 7 şi 18 ani, în anul şcolar 2011-2012, analiza a relevat că pe segmentul de vârstă 7-15 ani s-au înregistrat cinci accidente grave soldate cu cinci răniţi grav şi nicio persoană decedată, precum şi 11 accidente uşoare soldate cu 12 răniţi uşor. Cele mai multe accidente s-au produs pe fondul traversării neregulamentare, motiv pentru care poliţiştii de la circulaţie şi-au propus mai multe acţiuni preventive pe această linie.

Obiectivul poliţiei: “siguranţa în şcoală”

În raportul dat publicităţii poliţiştii vranceni nu spun nimic de cazurile de consum şi trafic de droguri în care au fost implicaţi elevii vranceni, aspect pe care ar trebui să-l aibă mai mult în vedere. Dacă anul şcolar 2011-2012 s-a desfăşurat sub prioritatea naţională „Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor”, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Romane (IGPR) s-a stabilit ca anul de învăţămant 2012-2013 va avea ca obiectiv „Siguranţa în şcoală”. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv poliţiştii au întocmit un plan de măsuri la nivelul judeţului, cu sarcini precise, în care fiecare unitate de învăţământ din mediul urban şi rural a fost repartizată unui poliţist. Pe lângă aceasta toate unităţile de învăţământ au fost incluse în itinerariile de patrulare ale Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale, pentru ca lucrătorii acestor instituţii să fie prezenţi la intrarea şi ieşirea elevilor de la cursuri. Reamintim că noul an şcolar va debuta anul acesta pe 17 septembrie. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ilie, acum 4243 zile, 59 minute, 19 secunde
Dar de directori cine-i apara? Vedeti cazul de la Paunesti din vara; inspectoarea generala este complet neputincioasa, de-i rade asta in nas!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.