Educație

Cinci şcoli au anulat contractele pentru mobilierul şcolar

Ziarul de Vrancea
4 sep 2012 1509 vizualizări
Cu mai puţin de două săptămani înainte de debutul noului an şcolar, cinci unităţi de învăţămant nu au primit mobilierul necesar clasei pregătitoare

Deşi termenul pentru aducerea acestuia la nivelul şcolilor a fost 31 august, trei unităţi au fost anunţate de firma cu care au încheiat contracte că nu le poate onora comenzile. Motivul invocat ţine de numărul mare de solicitări pe care l-a avut societatea respectivă. De fapt, firma SC Eurodidactica SA Bucureşti a anunţat că nu poate aduce mobilierul în şcoli decat în luna octombrie.

Prin urmare, Şcolile Ţifeşti, nr 2 Mărăşeşti, Panciu, Fitioneşti şi Străoane au fost nevoite să contracteze altă firmă pentru ca în prima zi de şcoală să-şi poată primi elevii clasei pregătitoare aşa cum se cuvine. „Directorii acestor şcoli s-au îndreptat către alte firme, care au promis că vor onora comenzile în timpul care a rămas pană la începutul anului şcolar”, ne-a declarat inspectorul general adjunct al ISJ Vrancea, Luminiţa Balaban.

Săptămana aceasta sunt aşteptate în Vrancea şi materialele didactice necesare elevilor clasei pregătitoare. „Sunt aşa-numitele „trusouri” care conţin rechizite şi materiale şcolare necesare clasei zero, de la tablete, acuarele pană chiar la saltea şi ce mai e necesar”, ne-a mai precizat adjuncta ISJ. Din acest an şcolar în Vrancea ar urma să funcţioneze 123 de clase pregătitoare. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Mariana, acum 4244 zile, 1 ora, 28 secunde
Scoala Nr.2 Marasesti , ca profesor de acolo si membru in CA , nu a anulat nimic, pentru simplul fapt ca nu a incheiat contractul cu Eurodidactica, ci cu alte firma. Mai interesati-va citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.