Educație

Cei doi reţinuţi în dosarul Obştii Tulnici răman după gratii

Gabriel Sava
3 sep 2012 6934 vizualizări
Vasilică Strătănoiu şi Nelu Niţică răman după gratii 29 de zile

Judecătorii gălăţeni au respins ieri ca nefondat recursul declarat de cei doi învinuiţi din dosarul Obştii Tulnici. Vasilică Strătănoiu şi Nelu Niţică vor rămane în continuare după gratii, cel puţin pană la finalul mandatului de 29 de zile, dispus pe 24 august de judecătorii vranceni. Decizia a fost luată ieri în fază de recurs la Curtea de Apel Galaţi. Reamintim că joi, 23 august, cei doi au fost reţinuţi şi ulterior a arestaţi, fiind puşi sub acuzare. Nelu Niţică, 42 ani, din Campuri, administratorul societăţii comerciale Gyuliamate SRL Targu Ocna, este acuzat că a emis mai multe facturi reprezentand lucrări pentru întreţinere păşuni, prin care a diminuat profitul impozabil. Conform procurorilor, scopul emiterii acestor facturi a fost disimularea adevăratei valori şi a provenienţei acestor sume de bani obţinute cu titlul de plată de la Obştea de Moşneni Tulnici.

Niţică a refuzat să predea documentele contabile şi a pretins că le-ar fi pierdut, dar oamenii legii cred că acestea ar fi fost distruse intenţionat. Procurorii efectuează asupra lui cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Al doilea învinuit reţinut este Vasilică Strătănoiu, membru al Consiliului de Administraţie al Obştii Tulnici şi administrator al societăţii SC Montana SRL Tulnici. Acesta este acuzat de comiterea infracţiunii de fals, înşelăciune şi complicitate la evaziune fiscală.  Acesta a contractat, conform anchetatorilor, lucrări de curăţare a mai multor hectare de păşune pe care ar fi încasat suma de 144.062 lei, din care, suma de 35.000 lei ar fi fost plătită unei societăţi care a executat efectiv aceste lucrări.

Procurorii spun că diferenţa de aproape 100.000 lei a fost însuşită în mod ilegal de Vasilică Strătănoiu. Pe langă cei doi mai sunt puşi sub învinuire membrii Consiliului de Administraţie, care au recepţionat lucrările de curăţare a pajiştilor, dar şi reprezentanţii altor societăţi comerciale din Tulnici. Printre cei învinuiţi se numără şi preşedintele obştii, Alin Olteanu, care a lipsit ieri de la audieri. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
OBSTEAN , acum 4244 zile, 19 ore, 7 minute, 2 secunde
Unii cu ''FOOTAIUL'' (V.S) .....ALTUL CU MALAIUL (V.GH).....sau cu ..facturile neaspa'...
Justitie De Partid !, acum 4245 zile, 2 ore, 17 minute, 22 secunde
ATENTIE !!!!!! TREBUIESC SESIZATE IMEDIAT INSTITUTIILE PROCURORULUI GENERAL AL ROMANIEI, CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII DE RAZBUNARILE POITICE A LUI MARIAN OPRISAN EFECTUATE CU AJUTORUL JUSTITIEI citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.