Educație

Norocul lor. Vacanţa elevilor se prelungeşte cu o săptămană

Ziarul de Vrancea
2 sep 2012 3805 vizualizări
Guvernul Ponta ia o măsură suspectă de populism

Actualul Guvern a hotărat că vacanţa de vară trebuie să fie mai lungă cu o săptămană decat fusese stabilit anterior. Aşadar, după ce toţi elevii şi cei care debutau anul acesta în clasa I ştiau că pe 10 septembrie trebuie să se prezinte la şcoală, iată că guvernanţii le mai fac cadou o săptămană de vacanţă. Cu toate acestea, ca să nu se piardă încă o zi de şcoală, festivitatea de deschidere va avea loc pe 15 septembrie, într-o sambătă. Motivarea ministrului Ecaterina Andronescu cu privire la modificarea startului şcolar pe ultima sută de metri este neconvingătoare. “Pe oricine întrebi în Romania, indiferent că are sau nu copii, îţi va spune că şcoala începe pe 15 septembrie”, a declarat presei centrale cea de-a patra variantă a premierului Victor Ponta la şefia Ministerului Educaţiei. Ecaterina Andronescu nu a explicat de ce a optat pentru amanarea debutului noului an şcolar, de vreme ce în ultimele luni la carma ministerului au fost colegi din USL, aceştia stabilind că şcoala va începe pe 10 septembrie. Ecaterina Andonescu a mai adăugat şi faptul că în următorul an şcolar 2013-2014, elevii vor începe şcoala tot pe 15 septembrie, asta dacă nu cumva se schimbă ministrul pană atunci şi cel ce îi va lua locul va avea o altă “viziune” asupra sistemului. Pentru a-şi întări hotărarea, Andronescu a mai spus că întarzierea anului şcolar cu o săptămană a fost făcută şi la cererea părinţilor, cerere mai mult sau mai puţin oficială.

Inspectoarea Zaharia: “17 e mai aproape de 15 decat de 10”

Şefa Inspectoratului Şcolar Vrancea, Vasilica Zaharia, declară că decizia de la Bucureşti este bine-venită, data de 17 fiind mai apropiată de 15 septembrie, simbolică pentru începutul de an şcolar. “Mă bucur foarte mult de această decizie pentru că eu consider că 15 septembrie este o dată simbolică pentru începutul de an şcolar, iar 17 este mai apropiată de aceasta decat 10 septembrie. Şcolile vrancene ar fi fost pregătite oricum  să-şi primească elevii, dar acum mai au răgaz o săptămană să-şi pună la punte ultimele detalii”, ne-a declarat inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia. Potrivit acesteia, directorii nu au semnalat pană acum probleme deosedite, iar în cazul şcolilor unde lucrările de reabilitare nu s-au finalizat, se va învăţa în imobile improvizate sau în două schimburi. Structura noului an va fi următoarea: semestrul I începe luni, 17 septembrie, şi se termină pe 21 decembrie. În perioada 29 octombrie-4 noiembrie, clasele din învăţămantul primar şi grupele din învăţămantul preşcolar vor fi în vacanţă. Vacanţa de iarnă va începe pe 22 decembrie şi se va termina pe 13 ianuarie, 2013. Prima parte a semestrului II va debuta luni, 14 ianuarie 2013 şi se va termina pe 5 aprilie. Vacanţa de primăvară va fi în intervalul 6-21 aprilie. Elevii se vor reîntoarce la şcoală luni, 22 aprilie, pentru ca pe 21 iunie anul şcolar 2012-2013 să se termine. (Mihaela VLĂDESCU, Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.