Educație

Simpozion Naţional de Pictură la Lepşa

Sorin Tudose
31 aug 2012 441 vizualizări
Consiliul Judeţean prin Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor şi Uniunea Artiştilor Plastici din România a organizat cea de a II-a ediţie a Simpozionului Nţaional de Pictură. Simpozionul s-a desfăşurat în perioada 25-31august în localitatea Lepşa.

La această ediţie, desfăşurată la Lepşa, au fost invitaţi artişti plastici cunoscuţi din ţară precum prof. univ. Dana Acea, prof. univ. Suzana Fântânaru, prof. univ. Adriana Lucaciu din Timişoara, conf. univ. Zamfira Bârzu din Iaşi, prof. univ.Marilena Preda Sânc, prof. univ. Şerbana Dragoescu, lector univ. Dana Frumuşanu, Florica Prevenda din Bucureşti, Marilena Zărnescu şi Daniela Gaftea din Bacău. Fiecare artist plastic participant va dona o lucrare pentru patrimoniul instituţiei. Lucrările realizate în cadrul Simpozionului de Pictură vor face obiectul unei expoziţii cu prilejul Zilei Unirii din 24 Ianuarie 2013.
„Simpozionului Naţional de Pictură are ca scop identificarea noilor direcţii şi tendinţe în arta plastică, promovarea şi recunoaşterea artiştilor plastici contemporani români, care pot aduce o contribuţie importantă la dezvoltarea acestui domeniu în România, acesta evoluând alături de celelalte arte şi integrându-se în contextul artistic actual, în care noile tehnologii se impun din ce în ce mai mult”, se arată într-o informare de presă. (S. TUDOSE)

Bacul s-a terminat

Ultima probă a celei de-a doua sesiuni a examnenului de bacalaureat s-a încheiat ieri fără incidente. Din cei aproape 860 de candidaţi înscrişi pentru proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, 712 dintre ei au reuşit să ajungă la examen. Circa 150 de candidaţi nu s-au prezentat la examen, însă nici unul dintre cei care au venit nu au fost eliminaţi din bac. “Pe data de 2 septembrie se va face afişarea rezultatelor pană în ora 16.00 şi în cursul aceleaşi zi, de la 16.00 la 20.00 se pot face contestaţii. Ultima probă a examenului s-a desfăşurat fără incidente, totul a decurs normal”, a declarat Luminiţa Balaban, inspector general adjunct. În perioada 3-4 septembrie contestaţiile vor fi rezolvate pentru ca miercuri, 5 septembrie candidaţii să poată afla rezultatele finale. (S. T.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.