Educație

Şcolile din judeţ, pregătite şi nu prea să îşi primească elevii

Sorin Tudose
31 aug 2012 1490 vizualizări
Şefii învăţămantului vrancean spun că nu ar fi probleme aşa mari

Ieri, în ultima zi de raportare a situaţiei din teren privind stadiul în care se prezintă şcolile din judeţ, în prag de nou an şcolar, nu au fost raportate situaţii fără ieşire. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) spun că probleme majore nu sunt, dar recunosc faptul că sunt cateva şcoli în Vrancea care e posibil să nu îşi poată deschide porţile în condiţii normale. “Nu avem probleme mari în judeţ. Sunt mai multe şcoli unde încă se lucrează, dar am vorbit cu autorităţile locale şi le-am spus să grăbească lucrările, astfel încat copiii să poată începe şcoala în condiţii optime. Acolo unde lucrările nu vor fi teminate în timp util, se vor găsi soluţii constand în alte spaţii temporare”, a declarat Vasilica Zaharia, şefa IŞJ-ului. De asemenea, aceasta a mai adăugat că pregăteşte o surpriză, referindu-se la noi şcoli în judeţul Vrancea, dar spune că le va prezenta public la debutul anului şcolar 2012-2013, adică în mai puţin de două săptămani. De partea cealaltă, edilii se plang că sunt presaţi de timp şi că nu pot termina nişte lucrări de reparaţii pe ultima sută de metri. “Cea mai mare problemă la ora actuală este că nu am spaţiu pentru toţi copiii. La Şcoala din Homocea au început lucrările în luna aprilie, care deocamdată nu au fost finalizate, şi sunt nevoit să găsesc soluţii pentru 700 de copii. În faţa şcolii este o grădiniţă reabilitată de patru ani, unde am pus oamenii să o pregătească, să îi dea o destinaţie provizorie de şcoală. Totodată, unii dintre copii vor fi duşi la Căminul Cultural din Lespezi unde avem o şcoală intrată într-un program de reabilitare în 2007. Şi în această localitate trebuie să găsim varainte pentru circa 250 de elevi”, a spus Necului Ionescu, primarul liberal al comunei Homocea. Poate că încet-încet se va intra în normalitate şi nu vom mai vedea reportaje cu şcoli care se prăbuşesc, la propriu, pe elevi şi cadre didactice. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.