Educație

Info-Educaţie:Suplinitorii nu au ocupat toate posturile

Ziarul de Vrancea
30 aug 2012 3701 vizualizări
Nici repartizarea suplinitorilor nu a condus la ocuparea tuturor posturile în învăţămant. Profesorii cu note peste 5 la examenul de titularizare au avut de ales ieri catedre, mai ales în mediul rural, formate din ore la cate două şcoli.

Cum distanţa este considerabilă de multe ori, iar decontarea navetei în multe situaţii este o problemă, unii candidaţi au renunţat. Astăzi este randul învăţătorilor şi a educatoarelor să aleagă din posturile disponibile. Următoarea etapă de ocupare a posturilor este luni, cand le vine randul profesorilor pensionari să aleagă. Există însă posibilitatea ca şi după această etapă sa mai rămană posturi neocupate, avand în vedere că numărul cererilor profesorilor pensionari care doresc să mai predea este mai mic de 20. Înaintea acestei etape mai erau neocupate 260 de catedre.(M. V.)


Dezbatere despre dialogul social


Sambătă, 1 septembrie, între orele 11.00-12.30, la sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor “Leopoldina Bălănuţă” din Focşani va avea loc o întalnire publică cu tema “Dezvoltarea dialogului social şi implicarea ONG”. Sunt invitaţi să participe salariaţi, manageri, sindicalişti, reprezentanţi ai patronatelor şi ai sindicatelor şi reprezentanţi ai ONG-urilor, care îndeplinesc condiţiile impuse de regulamentul de organizare al audierii publice postat la adresele http://www.facebook.com/groups/164461703678428 http://coalitiaesol62.wordpress.com/.  Concluziile Comisiei de experţi, privind soluţiile propuse în cadrul evenimentului vor fi prezentate la 7 zile după audierea publică, printr-o conferinţă de presă. Comisia de iniţiere va transmite raportul final către Academia de Advocacy pentru a fi încadrat în parcursul legislativ al legii Dialogului social aflat în dezbatere publică. Evenimentul este organizat de Uniunea Generală a Industriaşilor din Romania filială locală. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
victoria, acum 4246 zile, 13 ore, 15 minute, 32 secunde
Poate si la Marasesti nu mai tineti postul ascuns pentru Raileanu , sunt destui tineri dornici de munca.....
elevdevintileasca, acum 4246 zile, 13 ore, 49 minute, 53 secunde
Speram ca la Vintileasca nu se pastreaza iar pana la mijlocul lui octombrie de catre inspectorat o catedra pentru d-l Tache Sandel , pensionar care de mult nu mai aude dar preda franceza sau romana, citeste integral
tica, acum 4246 zile, 14 ore, 20 minute, 6 secunde
Acum am inteles , directorii vor fi numiti din randurile pensionarilor ! Aveti grija sa fie psd-isti !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.