Educație

Paza şcolilor, în atenţia poliţiştilor de proximitate

Ziarul de Vrancea
30 aug 2012 1250 vizualizări
Poliţiştii vor să ştie cu exactitate cum stau şcolile cu paza. Astfel, Inspectoratul Şcolar Vrancea a primit ieri o adresă din partea IPJ prin care i se solicită o situaţie exactă a tuturor şcolilor din judeţ care au sau nu paznic ori sisteme moderne de pază, cum sunt sisteme de alarmă sau camere de supraveghere.

„Vom cere şi noi o astfel de situaţie şi cand o vom avea avea o vom trimite IPJ”, ne-a declarat şefa ISJ, Vasilica Zaharia. Potrivit subcomisarului Zorel Burlan, şi poliţistii de la proximitate vor face, în paralel cu reprezentanţii ISJ, verificări. „Se va face o verificare în paralel şi de către noi, atat în rural cat şi în urban, pentru a se stabili dacă se iau măsurile minime de siguranţă. Noi cerem la începutul fiecurui an şcolar o asemenea situaţie întrucat mai pot apărea modificări”, ne-a declarat subcomisarul Zorel Burlan, ofiţer coordonator în cadrul Poliţiei de Proximitate. În urma constatărilor din teren, poliţiştii vor întocmi un plan de măsuri şi se vor stabili itinerariile de patrulare în noul an şcolar, în funcţie şi de gradul de risc al unităţilor de învăţămant, dat de evenimentele petrecute în ultimul an şcolar. Poliţiştii de proximitate au cerut ISJ şi o situaţie cu unităţile de alimentaţie publică aflate în apropierea şcolilor, în atenţie aflandu-se în special cele care comercializează băuturi alcoolice. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
tica, acum 4250 zile, 6 ore, 40 minute, 38 secunde
D-na inspector sef , mi-ar fi fost rusine sa dau o astfel de declaratie ( vom cere si noi o astfel de situatie ) , atata timp cat aveti platit inspector cu managementul ,un incompetent care face de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.