Educație

Grădiniţe suprapopulate în Focşani

Ziarul de Vrancea
28 aug 2012 4752 vizualizări
Grădiniţele din Focşani vor funcţiona în noul an şcolar şi cu grupe de cate de 30 de copii, asta în condiţiile în care numărul maxim de copii permis de Ministerul Educaţiei este 20.

Astfel de situaţii se întalnesc însă numai la grădiniţele cu program nornal, potrivit inspectorului pentru învăţămant preşcolar Nadia Lefter. „O grupă poate să funcţioneze cu minimum 10 copii şi maximum 20, însă în unele unităţi, cum este cazul Grădiniţei nr. 4, s-a ajuns şi la 30. Etapa de înscriere s-a încheiat de mult, dar nu am avut cum să refuzăm părinţii care au tot venit cu solicitări. Această permisivitate a depăşirii numărului de 20 este numai pentru unităţile cu program normal, unde preşcolarii pleacă acasă la ora 12,00. La grădiniţele cu program prelungit suntem condiţionaţi de numărul de pătuţuri”, ne-a declarat Nadia Lefter. Cat priveşte înfiinţarea de noi grupe, acest lucru nu este posibil din lipsă de spaţiu. În grădiniţele din Focşani au fost disponibile 977 de locuri pentru anul şcolar 2012-2013, însă numărul preşcolarilor înscrişi a ajuns la 1.000. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lala, acum 4255 zile, 17 ore, 53 minute, 59 secunde
Pe parintii care locuiesc in zona gara, Valcele si nu numai si care nu si-au inscris inca copiii la gradinita, ii asteptam la Gradinita cu Program Normal Nr.3 din str. Prof. Caian Nr.9 care mai are citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.