Educație

Invitaţie la lectură în aer liber

Sorin Tudose
27 aug 2012 1068 vizualizări
Cea de-a şaptea ediţie a programului “Biblioteca de vacanţă” a debutat ieri în foişorul central al Grădinii Publice

Mai mulţi bibliotecari au organizat în foişor un mic stand de carte unde cu titluri atractive invitand focşănenii să citească sau, după caz, să se înscrie în baza de date a bibliotecii. Printre cărţile prezentate se numără “1001 cărţi de citit într-o viaţă”, respectiv “1001 locuri istorice de vizitat într-o viaţă”, ambele editate după succesul lucrării “1001 filme de văzut într-o viaţă”. De asemenea, iubitorii de cărţi mai pot găsi pană la finele săptămanii lucrări despre ştiinţă, hobby-uri, artă, medicină, dar şi beletristică, respectiv cărţi pentru copii, toate putand fi citite în aer liber. În cursul zilei de azi, de la orele 17.00, un grup de 12 voluntari italieni, membri ai organizaţiei de caritate “Viviamo in Positivo” din Italia vor oferi un spectacol tuturor celor prezenţi la eveniment. În cea de-a treia zi va avea loc o audiere a unor opere în lectura unor voci cunoscute ale scriitorilor clasici romani. Joi, de la orele 18.00, Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea vă invită să îi cunoaşteţi pe autorii vranceni care vor împărtăşi din experienţa lor. Tot joi va fi lansat concursul literar “Oana Diana Renea” la care sunt aşteptaţi să participe, cu lucrări de proză sau poezie, elevi ai ciclului primar şi gimnazial, caştigătorii urmand să fie premiaţi în cadrul activităţilor dedicate Centenarului Bibliotecii Publice din Focşani ce va avea loc în această toamnă. Vineri, în ultima zi a programului, cei care vor trece pe la standurile bibliotecii vor beneficia de programul “Cărţi de luat acasă”. Toate activităţile “Bibliotecii de vacanţă” se înscrie în manifestările de tradiţie ale bibliotecii şi readuce în atenţia comunităţii focşănene cartea şi lectura, unde toate categoriile de varstă îşi vor găsi cărţile preferate. Participanţii vor beneficia gratuit de aceleaşi servicii ca la sediile bibliotecii şi anume înscriere, împrumut, restituire, consultare şi rezervări de titluri. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.