Educație

Un an fara profesorul Ionel Sirbu

Mihai Boicu
24 iul 2006 2161 vizualizări
Regretatul profesor de istorie a fost comemorat simbata de familie si cei mai apropiata prieteni

Simbata s-a implinit un an de la moartea profesorului Ionel Sirbu, care a trecut in nefiinta la numai 44 de ani in urma unui stop cardiac. Rudele si prietenii cei mai apropiati s-au strins pentru a comemora disparitia regretatului profesor, om politic si presedinte al Clubului Democratia Focsani. Simbata dimineata a avut loc inaugurarea si sfintirea monumentului ridicat la mormintul lui Ionel Sirbu, din comuna natala Ciorasti. "Monumentul este placat cu marmura. Este un fel de postament in trei trepte, pe cea mai inalta se afla crucea, iar pe a doua o carte deschisa, un simbol care il reprezinta pe sotul meu. Conceptia monumentului imi apartine, insa am fost ajutata si de un prieten care este inginer onstructor", ne-a spus Vera Sirbu, sotia profesorului. Dupa inaugurarea monumentului de la Ciorasti, rudele si prietenii lui Ionel Sirbu au mers la restaurantul 102 din Focsani, unde a avut loc pomana de un an. In aceasta saptamina ar putea fi gata tiparirea cartii editata in memoria profesorului, despre viata si opera sa, la care se vor adauga si amintirile celor care l-au cunoscut. Cel mai probabil, lansarea cartii va avea loc in preajma inceperii anului scolar. Tot atunci, la Scoala generala din comuna Ciorasti va fi inaugurat bustul lui Ionel Sirbu. Profesorul s-a nascut pe 30 decembrie 1961 la Ciorasti si a fost licentiat in istorie si drept al Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi. Acesta s-a facut cunoscut de-a lungul anilor ca un remarcabil profesor de istorie. Dupa 1990, Ionel Sirbu s-a implicat activ in viata comunitatii locale si a fost membru fondator al APR in Vrancea, alaturi de liberalul Eduard Lambrino si pesedistul Angel Tilvar. In perioada 1995-1997, profesorul a fost sef al Culturii vrincene, iar intre 2000-2004 consilier judetean. Profesorul s-a retras apoi din politica, iar la inceputul anului trecut a fost ales presedinte al Clubului Pro Democratia Focsani. Tot anul trecut, Ionel Sirbu a devenit lector la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, unde s-a remarcat imediat. Viata sa s-a sfirsit chiar atunci cind i se deschis portile unei prestigioase cariere universitare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.