Educație

Virginia Georgescu-Hossu, „Dialog cu sufletul tău. Grafică”

Valentin Muscă
26 aug 2012 2269 vizualizări
În sfârşit pictoriţa şi graficiana Virginia Georgescu-Hossu aşează între coperţile unui Album o parte din grafica ultimilor ani. „Dialog cu sufletul tău. Grafică” (Ed. Terra, Focşani, 2012) este primul album al autoarei născută pe 7 octombrie 1943 la Humuleşti, lângă Târgul Neamţ şi odobeşteancă de aproape patru decenii.

Absolventă a Facultăţii de Arte Plastice din Iaşi în 1966, a debutat la Baia Mare în 1973, cu o expoziţie la Galeriile de Artă. Prima expoziţie personală a avut loc în anul în 1993 în Brăila. A participat la mai multe expoziţii personale şi de grup în ţară şi străinătate, iar lucrările sale se găsesc în colecţii privare din România, Europa şi Statele Unite ale Americii. Specialistă în Grafică de şevalet şi ilustraţie de carte, a contribuit cu desene şi ilustraţii la articole, comunicări, studii, cărţi despre arta populară şi bisericile de lemn din Vrancea; ilustraţii la volume de versuri şi poveşti pentru copii, coperte etc. „Dialog cu sufletul tău. Grafică” este editat de Casa de Cultură din Odobeşti şi deschide seria volumelor prin care instituţia din Odobeşti încearcă să recupereze valorile culturale şi să le eternizeze prin editarea creaţiilor în volum, pentru că, dincolo de epoca omului digital, cartea, sub forma sa tipărită, este, de departe, cea mai eficientă formă de clasicizare a unui autor. Va urma, în luna octombrie primul volum al scriitorului Constantin Apostol, din proiectata trilogie despre oraşul Odobeşti sub ocupaţie germană în timpul Primului Război Mondial, iar în luna decembrie volumul „Documente Odobeştene”. Lansarea Albumului Virginiei Georgescu-Hossu va avea loc, la Odobeşti, în a doua parte a lunii septembrie. (V. MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Vali, acum 4094 zile, 4 ore, 21 minute, 23 secunde
Felicitari. Nu ma satur sa privesc tablourile tale. Am dat la inramat tabloul primit cu dedicatie de la tine. Viata lunga si putere de munca, te pup, Vali
cristina anda muresan, acum 4257 zile, 10 ore, 28 minute, 55 secunde
Felicitari! Ma uit cu mare drag la tablourile facute de tine si astept cu interes sa vad albumul.Succes, sanatate si putere de munca!
Artista, acum 4258 zile, 14 ore, 27 minute, 48 secunde
Doamna Hossu, o persoana deosebita, un mare talent, dar mai ales un OM al acestui judet, poate printre primii 10. Sa traiasca si sa ne mai incante cu lucrarile ei frumoase si valoroase!
Dr Any Drollinger, acum 4258 zile, 16 ore, 47 minute, 12 secunde
Talentul Doamnei profesoare Virginia Hossu a facut inconjurul lumii.Simbolistica si metafora in pictura domniei sale sunt unice si ma bucur mult de aceasta noua realizare a domniei sale. Felicitari si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.