Educație

Proba de limba romană oral, trecută de toţi elevii

Sorin Tudose
21 aug 2012 964 vizualizări
Cei mai mulţi dintre candidaţi au luat calificativul mediu

Ieri s-a încheiat prima etapă a celei de-a doua sesiuni de susţinere a examenului de bacalaureat şi anume proba de evaluare a competenţelor în limba romană. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, la proba amintită au fost înscrişi 291 de candidaţI, cu doi mai mulţi dintre cei anunţaţi zilele trecute, iar 241 dintre ei au reuşit să treacă examenul. Ceilalţi 50 nu s-au prezentat la examen, ceea ce înseamnă că nici unul nu a fost respins. În ceea ce priveşte calificativele, cele mai multe au fost cele medii - 130 la număr. Avansaţi s-au dovedit a fi 87 de candidaţi în vreme ce doar 24 au obţinut calificativul “experimentat”. Elevii spun că examenul nu a fost foarte greu, dar recunosc faptul că probele orale sunt mai lejere decat cele scrise. “Am reuşit să iau proba la romană cu calificativul avansat. Cred că aş fi putut să o iau chiar cu un calificativ de «experimentat», însă am avut ceva emoţii în faţa comisiei. Oricum, probele orale sunt mai lejere, cele scrise sunt mai solicitante”, ne-a spus Cristina, o elevă care a susţinut proba la centrul de examen Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”. Un alt candidat spune că examenul a fost destul de uşor pentru cat s-a pregătit. “În prima sesiune nu am putut susţine examenul pentru că nu eram în ţară. Am obţinut doar calificativul mediu, dar pentru cat m-am străduit să învăţ este bun şi acesta. Rămane să văd cum o să mă descurc la celelate probe pe care sper ca măcar să le trec, nu contează aşa mult nota”, ne-a spus şi Adrian, un candidat de la acelaşi centru. O parte dintre cei care dau bacul acum provin din anii anteriori de liceu sau care nu au reuşit să promoveze din prima sesiune de examen. Astăzi are loc cea de-a doua zi de examen la proba de competenţe de comunicare într-o limbă străină, iar poimaine debutează proba de evaluare a competenţelor digitale. (Sorin TUDOSE)







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.