Educație

Doi profesori nu au mai obţinut dreptul de a preda în urma inspecţiilor la clasă

Ziarul de Vrancea
17 aug 2012 2067 vizualizări
Cei doi au primit note mai mici de 5 u 250 de catedre au rămas neocupate în învăţămant după repartiţia suplinitorilor

Doi profesori înscrişi la titularizare nu au primit note de trecere la inspecţia la clasă. Cei doi, din mediul rural, cadre didactice tinere, după cum susţin reprezentanţii IŞJ, au fost evaluaţi de profesorii mentori care au considerat că nu au ce căuta la catedră. Ca urmare a notării foarte slabe la inspecţia la clasă, cei doi nu au mai avut dreptul să suţină examen pentru ocuparea unui post în învăţămant în anul şcolar următor. „Ca să se titularizeze ar fi trebuit să aibă minimum 7 la ambele probe: scris şi inspecţie la clasă, iar ca să suplinească ar fi trebuit minimum 5 la cele două probe”, ne-a precizat inspectorul de la personal Cristi Ştiru. Cei mai mulţi candidaţi la titularizarea din acest an au primit note de 10, însă au fost şi caţiva notaţi mai slab.

Suplinitorii au lăsat neocupate 250 de posturi

177 de posturi au fost ocupate în învăţămant în urma repartiţiei de joi a suplinitorilor calificaţi, rămanand încă aproximativ 250 de posturi complete şi incomplete. Acestea vor fi ocupate în ultima etapă, respectiv repartiţia din 30-31 august 2012. Pană atunci, însă, pe 20 august este programată o şedinţă publică pentru completări de normă, pentru care sunt depuse mai puţin de 20 de dosare, apoi va urma o etapă de pretransfer consimţit între şcoli, detaşare în interesul învăţămantului (cereri soluţionate în CA al IŞJ pe 28 august ) şi detaşări la cerere ce vor fi rezolvate în şedinţă publică pe 29 august. Catedrele vacante vor fi publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dorel, acum 4241 zile, 7 ore, 16 minute, 56 secunde
Inspectorul de personal de la ISJ ar trebui sa aiba evidenta profesorilor ''șmenari ''meditatorii de limbi straine cu sute de milioane de lei nefiscalizati caștigati pe luna ,la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.