Educație

Monumentele vrancene, promovate printr-un album turistic

Sorin Tudose
16 aug 2012 1622 vizualizări
A fost editată şi o carte în care sunt prezentate mai multe obiective turistice din judeţul nostru

Circuitul monumentelor istorice din Vrancea este un proiect turistic-cultural concretizat printre altele prin apariţia a unui album foto şi a unei cărţi despre monumentele judeţului nostru. Purtand acelaşi nume ca şi proiectul în sine, albumul cuprinde peste 120 de imagini care ilustrează Mausoleul Eroilor Mărăşeşti, Mausoleul Eroilor Mărăşti, Monumentul Unirii Focşani, Mausoleul Eroilor Focşani, Statuia Victoriei Tişiţa, Borna de Hotar Focşani. De asemenea, albumul mai conţine imagini cu Biserica de lemn Cuvioasa Parascheva Rugineşti, Casa memorială Ion Roată, Mausoleul Eroilor Soveja, Casa Memorială Alexandru Vlahuţă (Dumbrăveni) respectiv Cimitirul Ostaşilor Germani Dragosloveni. Fotografiile sunt făcute atat din exterior cat şi din interior acolo unde este cazul, există vederi generale, de ansamblu, însă şi prim planuri, toate imaginile avand o scurtă descriere. La randul ei, cartea, deşi are cateva mici scăpări în ceea ce priveşte redactarea, conţine o serie întreagă de poveşti, legende şi descrieri ale unor evenimente legate de monumentele vrancene. De exemplu, o informaţie interesantă este legată de construirea Mausoleului de la Mărăşeşti, aceasta fiind posibilă graţie filantropului Ulise Negroponte, mare boier de la începutul secolului XX. “Mare filantrop, a donat cele 20 de ha pentru construcţia Mausoleului, iar în august 1917 şi-a dat acordul ca trupele romane să bombardeze Castelul său, unde se găsea sediul comandamentului Armatei Germane”, se arată în cartea dedicată monumentelor vrancene. Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea şi consolidarea turismului în general din Vrancea, prin sprijinirea promovării produselor specifice, în vederea dezvoltării durabile a turismului la nivel judeţean, regional şi naţional. Weekendul trecut, la o manifestare ce a avut loc la Soveja, au fost oferite participanţilor mai multe cărţi şi albume, urmand ca în viitorul apropiat acestea să fie expuse la un targ de turism. Totuşi, cei care doresc cartea şi albumul amintite pot merge la Direcţia pentru Cultură Vrancea, instituţia păstrand cateva lucrări pentru cei interesaţi. Proiectul este desfăşurat de Fundaţia “Zi Deschisă” din Focşani, în parteneriat cu autorităţi locale şi naţionale, fiind desfăşurat din fonduri de la Uniunea Europeană. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.