Educație

Elevi vranceni, performeri la admitere în Colegiul Militar Liceal

Raluca Manolache
16 aug 2012 5140 vizualizări
O tanără din judeţ a reuşit să se claseze prima pe listă la fete cu media 9,91, în vreme ce un alt elev va trebui să repete clasa a IX-a, de sacrificiu, după ce şi-a dorit enorm să intre la Liceul Militar.In liceele militare procentul de reuşită la bacalaureat a fost de peste 95% în fiecare an

Ţara vrea ostaşi dintre elevii de liceu. Elevii vranceni îşi doresc să intre în sistemul militar, iar o parte dintre aceştia au şi reuşit. Cinci tineri din Vrancea au izbutit, după ce au susţinut probele obligatorii de examen, să fie admişi la Colegiul Militar Liceal “Ştefan cel Mare” din Campulung Moldovenesc. Reuşita este şi mai mare pentru candidaţi în condiţiile în care o fată din judeţ, Alina Miron, a reuşit să aibă prima medie de admitere la fete. Aceasta a reuşit să se claseze prima pe listă cu medie 9,91. Şi pentru că Armata rămane un sistem “vanat” de unii tineri, mai sunt şi situaţii în care unii fac compromisuri pentru a-şi îndeplini acest vis. Este şi cazul unui băiat care va repeta clasa a IX-a. “Datorită faptului că limita de varstă este 16 ani candidatul Viorel Adrian Acatrinei, după ce a urmat clasa a IX-a la un liceu din judeţ, a participat la concurs fiind declarat admis. În aceste condiţii, candidatul va repeta clasa a IX-a la Colegiul Militar Liceal Ştefan cel Mare. Orice candidat care îşi doreşte să acceadă în sistemul militar trebuie să fie apt din punct de vedere psihologic, să aibă o foarte bună pregătire fizică şi chiar dacă nu există un barem superior al mediei obţinute în clasele V-VIII, trebuie să aibă o bună cultură generală şi capacitatea de a se adapta rapid la situaţii noi. În acest an şcolar 2012 – 2013 ne propunem să recrutăm tineri care să posede aceste calităţi”, a precizat lt. col. Aurelian Chelaru, şeful Biroului de Informare, Recrutare (BIR) din cadrul Centrului Militar Zonal Vrancea. Elevii vranceni au reuşit să ocupe unul dintre posturile scoase la concurs după ce au trecut de mai multe etape şi testări. Astfel, după ce dosarul a fost depus la Centrul Militar Zonal, au participat la selecţia de la centrul zonal de selecţie şi orientare de la Campulung Moldovenesc ce a constat în proba psihologică, fizică şi un interviu de evaluare final. Candidaţii declaraţi admişi la selecţie au participat la o probă eliminatorie sub forma unui test grilă de verificare a cunoştinţelor de limba romană şi matematică, susţinută în cadrul colegiului.


Şcolarizare, cazare, masă şi asistenţă medicală gratuite


Armata încearcă să îi atragă pe tineri spre Colegiile Militare Liceale şi prin faptul că pe durata pregătirii, elevii beneficiază de şcolarizare, cazare, masă şi asistenţă medicală gratuite. “Competenţa profesională a cadrelor didactice dublată de seriozitatea cu care sunt abordate problemele specifice sistemului militar şi nu în ultimul rand gratuitatea de care beneficiază tinerii, reprezintă garanţia că în Colegiile Militare Liceale se desfăşoară o activitate pedagogică intensă, fapt demonstrat şi de procentul de promovabilitate la bacalaureat, care a fost de peste 95% în fiecare an. După absolvire, în funcţie de opţiunile tinerilor şi de nivelul de pregătire, sistemul militar oferă posibilitatea participării la examen în cadrul Academiilor Militare”, a mai menţionat lt. col. Aurelian Chelaru. Anul acesta au existat cate 100 locuri pentru băieţi  şi cate 20 locuri pentru fete în fiecare din cele trei colegii din Alba Iulia, Campulung Moldovenesc şi  Breaza. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 4143 zile, 16 ore, 59 minute, 47 secunde
felicitari pt elevii de la tara
ioana, acum 4232 zile, 22 ore, 4 minute, 51 secunde
Felicitari elevului Acatrinei Adrian Viorel, care si-a dorit extrem de mult sa fie in cadrul liceului militar ,Un elev foarte bun la clasele precedente,avand medii extrem de mari.Felicitari!
anonim, acum 4264 zile, 7 ore, 50 minute, 39 secunde
Felicitari, atat Alinei Miron cat si profesorilor Liceului Teoretic "Emil Botta" a carei eleva a fost! Nimeni nu spune ca acest liceu are elevi de elita, pregatiti de profesori de top si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.