Educație

123 de catedre din şcolile focşănene vor fi ocupate de suplinitori

Ziarul de Vrancea
15 aug 2012 1369 vizualizări
Astăzi sunt aşteptaţi la repartiţie candidaţii cu note peste 5 la titularizare

387 de posturi vor fi repartizate astăzi cadrelor didactice care au obţinut note peste 5 la examenul de titularizare din acest an. Posturile vor fi ocupate pe perioadă determinată, în regim de suplinire. Potrivit unei situaţii a posturilor vacante a Inspectoratului Şcolar Judeţean, cele mai multe posturi sunt în mediul rural. În oraşe sunt disponibile 123 de posturi, 75 fiind în Focşani. Este vorba despre două catedre de limba latină de la Colegiile Unirea şi Cuza, un post de profesor de limba franceză şi unul de învăţător la Şcoala „Anghel Saligny”, patru posturi de educatoare la Grădiniţa 16 sau o catedră de fizică la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi’. Lista posturilor libere cuprinde şi opt catedre la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu”, dintre care 6 numai la muzică, la specializările vioară, clarinet, flaut, pian complementar, forme muzicale şi artă vocală, respectiv  două catedre de educaţie muzicală la Colegiul Cuza şi Liceul cu Program Sportiv. Mai sunt disponibile o catedră de învăţător la Şcoala „Duiliu Zamfirescu”, trei la Şcoala „Nicolae Iorga”, cate patru catedre de învăţător la Şcoala „Ştefan cel Mare” şi la Şcoala 3, dar şi o catedră de limba romană la Colegiul Economic, unde mai este nevoie şi de un profesor de fizică. Grădiniţele 18 şi 23 au nevoie de cate o educatoare, iar Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna” are nevoie de 14 cadre didactice pentru catedrele de matematică, limba romană, fizică, învăţător, educaţie vizuală, psihopedagog şi logoped. Alte posturi mai sunt şi la liceele din Adjud, la Mărăşeşti şi Odobeşti, însă majoritatea sunt în mediul rural. Aici însă, în cele mai multe cazuri, orele sunt cumulate în mai multe şcoli de la nivelul comunelor astfel încat să se formeze catedrele. Repartiţia pe posturile libere se face la Inspectoratul Şcolar începand cu ora 8,30. Posturile rămase disponibile vor fi repartizate pe 30-31 august cand va fi actualizată şi lista posturilor, etapă la care pot participa cadrele didactice cu notele de la examenul din ultimii trei ani. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.