Educație

Lansare de carte despre viaţa lui Neculai Jechianu

Sorin Tudose
15 aug 2012 1885 vizualizări
Zilele acestea a apărut la Editura Terra din Focşani lucrarea “Neculai Jechianu, un apostol vrancean”, ediţia a II-a, prima apărand în 1998.

Născut în 1891 şi decedat în 1967 Nicolae Jechianu şi-a dedicat viaţă întreagă unui ideal cat se poate de nobil-emanciparea ţărănimii vrancene. În acest sens, Jechianu a clădit nenumărate edificii publice şi s-a luptat pentru binele celor de la ţară. Lucrarea face parte dintr-un proiect mai amplu demarat în 1997 la iniţiativa Asociaţiei Personalului Didactic “Simion Mehedinţi” şi a profesorilor Vasile Gv. Ţibrea şi Ion Gr. Cherciu, la care au aderat, cu entuziasm, Şcoala din Vrâncioaia, Obştea de Moşneni “Muntele Frumoasele”, Biserica “Sf. Nicolae”, Primăria, întreaga suflare a comunei Vrâncioaia. Cartea este structurată pe capitole care urmăresc domeniile în care Jechianu a avut preocupări şi realizări, lucrarea fiind bazată pe nenumărate documente de arhivă, dar şi pe mărturii ale unor oameni care l-au cunoscut pe dascălul Nicolae Jechianu. Lansarea cărţii va avea loc astăzi, 15 august, în comuna Vrancioia, de la ora 11.00. Printre invitaţii speciali se numără academicianul Valeriu D. Cotea, acesta cunocandu-l personal pe Jechianu. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.