Educație

Astăzi prăznuim Adormirea Maicii Domnului

Valentin Muscă
14 aug 2012 3703 vizualizări
Cei care poartă numele Sfintei Marii nu îşi serbează astăzi onomastica

Dacă Paştile este cea mai importantă sărbătoare creştină prin simbolistică şi dimensiune, “Adormirea Maicii Domnului” este cel mai cunoscut eveniment religios dedicat unui personaj biblic, ocazie pentru cele mai mari pelerinaje în toate provinciile româneşti şi hram la cele mai multe biserici de mir şi mănăstireşti din ţară. Privită mai mult ca sărbătoare decât zi de rememorare, ziua de 15 august este momentul din an când creştinii comemorează trecerea la cele veşnice a Maicii Domnului, eveniment intrat în tradiţia Bisericii din primele secole şi păstrat până astăzi. De aceea este bine de reţinut că “Adormirea Maicii Domnului”, numită în popor “Sfânta Marie Mare”, nu este o sărbătoare onomastică, iar creştinii care poartă numele Sfintei Maria au sărbătoarea numelui pe 8 septembrie şi nu pe 15 august. Cei care doresc să participle la serviciul religios de mâine pot merge atât la bisericile cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” din aproape toate marile localităţi din judeţ, cât şi la bisericile monahale de la Schiturile Lepşa şi Valea Neagră, precum şi la Mănăstirile Tarniţa, Muşinoaiele şi Vărzăreşti.Tradiţia populară spune că sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului marchează trecerea de la vară la toamnă. (Valentin MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.