Educație

Maşini cu dublă tracţiune pentru transportul elevilor de la munte

Ziarul de Vrancea
14 aug 2012 1721 vizualizări
Inspectoratul Şcolar cere şi un autobuz pentru copiii din Mărăşeşti

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) vrea microbuze cu dublă tracţiune pentru şcolile din zona montană a judeţului. Potrivit reprezentanţilor IŞJ, este nevoie de un astfel de mijloc de transport la Şcoala Nereju, care are, de altfel, un microbuz dar care nu face faţă. „Vom face o solicitare la Ministerul Educaţiei pentru un microbuz cu dublă tracţiune, care ar fi potrivit pentru zona montană, iar dacă va fi aprobată, microbuzul de la Şcoala Nereju va fi repartizat unei unităţi de învăţămant din zona de campie”, ne-a declarat inspectorul Emil Radu. Şi la Şcoala 2 Mărăşeşti este nevoie de un alt mijloc de transport, mijlocul de transport primit în primăvara acestui an fiind neîncăpător pentru elevii din satele Haret, Călimăneşti, Pădureni şi Doaga. „Aici microbuzul face mai multe curse pentru a aduce elevii din aceste localităţi la Şcoala Mărăşeşti şi la liceul din localitate. De aceea, pentru aceşti elevi vom solicita un autobuz, mai ales că în alte judeţe s-au repartizat astfel de mijloace de transport”, ne-a mai precizat inspectorul şcolar Radu. Şcolile din Vrancea au primit în luna iunie patru microbuze şcolare care au ajuns la elevii Şcolilor Dumitreşti, Nereju Mic, Năruja şi Mărăşeşti, însă numărul mijloacelor de transport solicitate la începutul anului este de 10, restul de şase fiind cerute pentru elevii care învaţă la Şcolile Vulturu, Vizantea Răzăşească, Bogheşti, Slimnic, Dealul Lung şi Şerbăneşti. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.