Educație

Trei elevi vranceni premiaţi la concursul Comper

Ziarul de Vrancea
13 aug 2012 2942 vizualizări
Trei elevi vranceni au fost premiaţi în acest an la Concursul Şcolar Naţional de Competenţă şi Performanţă COMPER, secţiunea matematică.

Este vorba despre Paul Stelian Olaru, elev al Liceului Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobeşti, care a caştigat premiul I la clasa a VIII-a, Raluca Baciu, de la Şcoala 7 din Focşani, caştigătoare a premiului al II-lea la clasa a VII-a, şi Ştefan Daniel Lefter, elev al Liceului Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobeşti, caştigător al premiului al III-lea la clasa a VII-a. Concursul COMPER se desfăşoară anual în trei etape, reunind sute de elevi din toate judeţele ţării. Anul acesta, la startul competiţiei s-au înscris zeci de elevi vranceni, atat la matematică, cat şi la limba romană, cei mai buni fiind premiaţi. Cei trei elevi vranceni premiaţi au fost pregătiţi de profesorii Vasile Tarciniu şi Marin Strapciuc. Aceştia consideră că participarea la concursul COMPER este benefică din mai multe puncte de vedere. “În primul rand reprezintă o şansă pentru fiecare elev de a-şi evalua cunoştinţele şi a dobandi experinţă într-un mediu competitiv. Structura subiectelor oferă posibilitatea elevilor de a se autoevalua, înţelegand astfel ce noţiuni trebuie aprofundate. De asemenea, acest concurs oferă elevilor oportunitatea de a aplica practic cunoştinţele acumulate, într-un cadru competitiv şi de a-şi raporta nivelul matematic în cadrul unui concurs de prestigiu. Rostul unui concurs este de a pregăti elevul de competiţie, de a-l pune în situaţii noi din care trebuie să iasă, de a se descoperi, de a se autodepăşi”, ne-a declarat profesorul Vasile Tarciniu de la Odobeşti. (M. VLĂDESCU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.