Educație

Postul de jurist al IŞJ nu are căutare

Ziarul de Vrancea
10 aug 2012 1457 vizualizări
Niciun candidat nu s-a înscris pentru postul de jurist al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Rămas liber după pensionarea Mandei Dumitraşcu anul trecut, postul a fost scos la concurs pentru data de 3 septembrie 2012, însă pană în ultima zi de înscriere, 10 august, nici un candidat nu şi-a depus dosarul la secretariatul IŞJ.

Motivul îl constituie condiţia de vechime: 15 ani în domeniu. Acest criteriu, stabilit la nivelul conducerii IŞJ, a iscat numeroase comentarii din partea tinerilor jurişti care şi-ar fi dorit să lucreze în instituţia de învăţămant. Şefa Inspectoratului Şcolar, Vasilica Zaharia, spune că nivelul de vechime a fost stabilit din dorinţa de a avea un jurist cu experienţă, întrucat „IŞJ este o instituţie cu probleme numeroase”. Profesoara Zaharia îşi explică lipsa candidaţilor prin legislaţia stufoasă şi în permanentă schimbare din învăţămant. Lipsa de candidaţi  în această etapă va conduce, probabil, la stabilirea unei noi date pentru un nou concurs. „Ne vom consulta şi vom stabili o altă dată de concurs şi o nouă perioadă de înscriere. Vom discuta şi condiţia legată de vechime”, ne-a declarat ieri şefa IŞJ. Instituţia este reprezentată în instanţă de avocata Daniela Coman, consilier PSD la Odobeşti, cu care IŞJ a încheiat un contract de prestări servicii pană la 1 septembrie. Cel mai probabil contractul va fi prelungit. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii care doresc să participe la concursul de jurist pot fi consultate pe site-ul IŞJ Vrancea. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.