Educație

Bibliotecarii vranceni au caştigat o finanţare de 15.000 lei

Sorin Tudose
6 aug 2012 1571 vizualizări
Proiectul finanţat de IREX este destinat adolescenţilor

Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” se numără printre cele patru caştigătoare, pe ţară, a concursului “Idei de 15.000Alei” finanţat de IREX Romania pentru proiecte ce se adresează comunităţii. Biblioteca Judeţeană, în parteneriat cu patru biblioteci publice din Vrancea, s-a înscris în cocurs cu proiectul “Teen@ge – iluzii şi realităţi” ce îşi propune dezbaterea şi rezolvarea unor probleme ale adolescenţilor, precum şi susţinerea ideii de educaţie în şi pentru comunitate. În urma caştigării grantului de 15.000 de lei, proiectul se va derula, în perioada octombrie – decembrie, în toate cele 5 biblioteci, având ca parteneri Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Cabinetul de Medicină Generală, Sexologie Sănătatea Reproducerii şi Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” Focşani. Echipa care va pune în practică acest proiect este compusă din Adrian Ţiglea în calitate de iniţiator şi coordonator, respectiv bibliotecarii Nicoleta Oprişan, Corina Aiacoboae, Adriana Arghire, Daniela Ţiţu, Loredana Iordache şi Adriana Rusu. “Proiectul propus de Biblioteca Judeţeană Vrancea în colaborare cu bibliotecile publice din Mărăşeşti, Homocea, Broşteni, Bogheşti, fundamentat de o documentaţie riguroasă a temei, a evidenţiat nevoia continuă de educaţie a tinerilor în complexa problematică a dezvoltării personale, a relaţiilor interfamiliale, a educaţiei sexuale în societatea noastră, dar şi necesitatea unei atitudini concertate a multor instituţii comunitare, responsabilitatea şi implicarea acestora în gestionarea unei astfel de problematici. Adresăm felicitări întregii echipe de proiect, dar şi mulţumiri şi invitaţia de a ne fi alături în continuare instituţiilor care ne-au sprijinit, cu date şi informaţii, în elaborarea proiectului: IPJ, IŞJ, DGASPC”, transmite Teodora Fantanaru, directorul Bibliotecii. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.