Educație

Aflati la ce liceu ati intrat!

Camelia Stănilă
14 iul 2006 1350 vizualizări
In acest an, Colegiul National Unirea a batut recordul: 9,46, ultima medie de intrare la mate-info. Absolventii vrinceni au concurat si cu 36 de elevi din alte judete. In Focsani au mai ramas libere aproape 100 de locuri la liceu, la Grupul Scolar "G.G. Longinescu" si la Grupul Scolar de Industrie Usoara Focsani.

Prima repartizare la liceu a absolventilor de clasa a VIII-a s-a incheiat ieri dupa-amiaza, cu o zi inainte decit era planificat initial, aducind numeroase emotii pentru elevi si parinti. Din fericire, doar doi din cei 2.221 de elevi care au depus fise de optiuni nu au fost repartizati intr-una din unitatile de invatamint din Vrancea sau din alte judete. 238 de elevi din Vrancea nu s-au inscris insa pentru aceasta etapa a admiterii, care vizeaza in principal locurile din licee. Acestia fie vor opta pentru locurile la SAM, fie au fost deja admisi la liceele vocationale. Ca in fiecare an, colegiile au ridicat stacheta, aici fiind admisi cei mai buni elevi ai judetului. Comparativ cu anii trecuti, cind ultimele medii de admitere au mai coborit, anul acesta tendinta a fost una contrara. Recordul a fost batut tot de profilul matematica - informatica de la Colegiul National Unirea, unde ultimul elev declarat admis a avut media 9,46. Acelasi profil, la Colegiul National Cuza, a avut ultima medie 9,39. Pentru a intra la filologie, la Cuza, a fost nevoie de cel putin media 9,22, pe cind la Unirea acest profil a avut ultima medie 9,20. Cu cel putin 9,17 au fost admisi elevii care au optat pentru profilul stiinte ale naturii de la Unirea, pe cind la profilul stiinte sociale a fost nevoie de o medie de 9,15 la CNC si 9,12 la CNU. La cele doua colegii nu au fost admisi doar elevi din Focsani, ci si din mediul rural, din localitati precum Suraia, Dumitresti, Vintileasca, Gugesti, Movilita, Cimpuri, Rastoaca, Nereju, Naruja sau Gologanu. Mai mult, in Vrancea au concurat si 36 de elevi veniti din judete precum Bacau, Prahova, Buzau, Braila, Vaslui, Galati sau Botosani, elevi care au medii intre 9,78 si 6,56. Pentru ca in acest an numarul elevilor care au promovat testele nationale a fost mai mic decit numarul de locuri alocate la liceu, au mai ramas vacante aproape 290 de locuri in unitatile de invatamint liceal din judet. 100 dintre acestea sint in Focsani, 29 la profilul resurse naturale si protectia mediului de la Grupul Scolar "G.G. Longinescu" si 70 la profilul tehnic de la Grupul Scolar de Industrie Usoara. De asemenea, 21de locuri au ramas la mate-info si 7 la filologie, in cadrul Grupului Scolar Dumitresti, iar alte 2 locuri mai sint disponibile la mate-info de la Grupul Scolar Marasesti. Si liceele teoretice din judet mai au locuri: 11 la stiinte ale naturii la Liceul "Duiliu Zamfirescu" Odobesti, 10 la stiinte ale naturii si alte 6 la stiinte sociale de la Liceul "Emil Botta" Adjud. Repartitiile, dar si locurile ramase libere pot fi consultate si pe internet, la adresa http://admitere.edu.ro. Candidatii nerepartizati, precum si cei care nu au promovat testele nationale vor completa noi fise de optiuni, pentru locurile ramase libere, in perioada 16 - 21 iulie. A doua etapa a admiterii computerizate se va desfasura pe 24 iulie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.