Concursul InfoEducaţie, furnizor de specialişti IT pentru Google
Cea de-a 19-a ediţie a concursului de informatică InfoEducaţie, desfăşurat tradiţional la Gălăciuc, s-a încheiat ieri, organizatorii acordand o sumedenie de premii. Peste 100 de liceeni din aproape toate judeţele ţării au aşteptat cu sufletul la gură anunţarea caştigătorilor, tinerii iubitori de tot ce înseamnă IT participand la secţiunile soft utilitar, soft educaţional, pagini web, multimedia şi roboţi. Profesorul de informatică Emil Onea, iniţiatorul şi sufletul acestei competiţii, a ţinut să aducă mulţumiri tuturor sponsorilor care au făcut posibilă buna desfăşurare a întrecerii IT. “Le mulţumesc tuturor sponsorilor mari şi mici, mai mult sau mai puţin cunoscuţi, aşa cum sunt Total Soft, fostul absolvent al taberei, Viorel Stan. Ministerul Educaţiei ne sponsorizează şi el, însă sponsorul nostru «gold» este Google”, a declarat Emil Onea. La final s-au acordat peste 100 de premii şi menţiuni, asta şi pentru faptul că premiile au fost oferite de mai mulţi sponsori. La secţiunea multimedia premiul I a fost caştigat de Florian Ilie, elev al CN “Samuil Vulcan” din Bihor, iar la secţiunea pagini web premiul I a mers la Craiova, mai precis la Cristian Buleandră de la CN “Fraţii Buzeşti”. Cea mai inedită secţiune şi anume cea de roboţi a fost adjudecată de Cătălin Stoenescu, elev în clasa IX-a la Grupul Şcolar “Voievodul Mircea” din Targovişte. La soft educaţional cel mai bun s-a dovedit Paul Carstean, elev al CN “Ştefan cel Mare” din Suceava. Nu în ultimul rand, la secţiunea soft utilitar Cristian Paul Toma de la CN Bănăţean din Timiş a reuşit să caştige premiul I. “Concurenţa a fost destul de mare, dar m-am descurcat bine. Concursul a fost fain, a fost bine organizat şi a reprezentat o experienţă frumoasă. Am făcut o aplicaţie care este destinată probei teoretice pentru candidaţii la examenul auto care se numeşte “dual save”. M-am pregătit şapte luni pentru acest proiect”, a spus Paul Carstean, caştigătorul secţiunii soft educaţional.
Cei mai buni vor fi recrutaţi de companii multinaţionaleCea mai bună performanţă a unui vrancean a fost reuşită de Andrei Mihai Vizitiu de la Liceul Teoretic “Ioan Slavici” din Panciu, care s-a clasat pe locul III la secţiunea soft educaţional. “De la an la an nivelul competiţiei este tot mai înalt. Chiar ne-a fost greu să facem diferenţierea. Cei mai buni dintre cei care participă la acest concurs şi nu numai vor merge să lucreze pentru giganţi precum Google, lucru din care Romania nu caştigă nimic. Nici măcar nu se va şti că aici au învăţat informatică”, a declarat profesorul Dan Grigoriu, membru al juriului. “Printre cei care m-au surprins cel mai mult se numără puştiul acela (Cătălin Stoenescu n.r.) care a caştigat la secţiunea de roboţi. Sper ca în anii următori această secţiune, alături de cea multimedia, să capete o şi mai mare amploare. La nivelul judeţului nostru mi-au plăcut ca de fiecare dată cei de la Liceul Panciu”, a conchis Emil Onea. Marele premiu constand într-o vizită la Zurich în luna noiembrie a fost caştigat de şase tineri din ţară. (Sorin TUDOSE)
Cititi in atasament lista tuturor caştigătorilor celei de-a 19-a ediţii a concursului de informatică InfoEducaţie, desfăşurat la Gălăciuc.
Fisiere atasate