Educație

IŞJ a schimbat juristul PDL cu un consilier PSD

Ziarul de Vrancea
1 aug 2012 3957 vizualizări
şefii Inspectoratului Şcolar au avut de ales între un consilier local PSD de la Odobeşti şi avocatul lui Iordache Bostan, fostul şef al instituţiei, pentru a reprezenta unitatea în procese u postul de jurist este scos la concurs pe 3 septembrie pentru juriştii cu vechime cel puţin 15 ani

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea şi-a angajat consilier juridic un consilier local PSD. Este vorba despre avocata Daniela Anişoara Coman, consilier local din partea PSD în Consiliul Local Odobeşti şi proprietara unui cabinet de avocatură la Odobeşti, cu care instituţia coordonatoare a învăţămantului vrancean a încheiat un contract de prestări servicii pe o perioadă de trei luni. „Contracul este încheiat pentru perioada 1 iunie – 1 septembrie 2012”, ne-a confirmat şefa IŞJ, Vasilica Zaharia, fără însă a ne dezvălui suma care îi intră lunar în buzunar colegei sale de partid de pe urma acestui contract. „Este plătită conform Legii salarizării, potrivit vechimei în muncă şi altor criterii care există în lege”, a adăugat aceasta. Inspectoratul Şcolar a renunţat, imediat după ce la carma instituţiei a ajuns Vasilica Zaharia, la serviciile avocatului Bogdan Nechita, pe motiv că acesta ocupă funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret a PDL. Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar, Vasilica Zaharia, a declarat că instituţia pe care o conduce avea nevoie de un consilier juridic avand în vedere problematica diversă din domeniul educaţiei. Postul de jurist, blocat după pensionarea Mandei Dumitraşcu în primăvara anului trecut, a fost scos la concurs pe 3 septembrie. Pentru reprezentarea instituţiei pană la această dată, IŞJ a avut de ales între doi avocaţi: Daniela Anişoara Coman, colegă de partid cu şefa IŞJ, şi Adrian Ploscaru, cel care l-a reprezentat în instanţă pe fostul şef al IŞJ, Iordache Bostan, în procesele pe care acesta le-a avut cu MECT. „Am avut două CV-uri depuse şi am ales-o pe d-na Coman”, ne-a precizat Vasilica Zaharia. Interesant este că Vasilica Zaharia a fost colegă cu Dana Coman în Consiliul Local Odobeşti.


Consilier juridic cu 15 ani vechime


Postul de jurist al IŞJ Vrancea a fost deblocat de Minister, concursul pentru ocuparea acestuia fiind programat pentru data de 3 septembrie 2012. Dosarele se primesc la Inspectoratul Şcolar pană pe 10 august, însă este greu de crezut că pentru remuneraţia de bugetar prevăzut în grila de salarizare vor fi prea mulţi doritori cu vechime care să ocupe acest post. Una dintre condiţiile de participare este de vechime 15 ani în specialitate, ceea ce a starnit diferite reacţii din partea tinerilor absolvenţi de drept. „Condiţia aceasta a fost stabilită de noi, angajatorul avand dreptul să aibă propriile criterii. Am considerat că este nevoie de un jurist cu experienţă”, ne-a mai precizat inspectorul şcolar general Vasilica Zaharia. Daniela Anişoara Coman nu îndeplineşte criteriul de vechime pentru înscrierea la concurs, avand 14 ani vechime în activitatea de avocat şi oricum era greu de crezut că aceasta va renunţa la munca liberală de la cabinet în favoarea angajării la o instituţie bugetară. Aşadar, rămane de văzut cine se va înscrie la concursul din 3 septembrie, care să îndeplinească şi criteriile stabilite şi afişate ieri pe site-ul www. http://isjvn.vn.edu.ro, la rubrica „noutăţi”. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Felicia, acum 4284 zile, 4 ore, 41 minute, 14 secunde
Apreciez ca este corecta decizia ISJ Vrancea de a incheia un contract de prestari servicii cu cineva capabil sa-l indeplineasca! Faptul ca, incearca sa se politizeze si aceasta "functie", nu citeste integral
Parerea.Mea, acum 4284 zile, 7 ore, 36 minute, 52 secunde
Super ! Un manager adevarat , are in jurul lui , numai oameni adevarati. Si mai lasati politica , putea sa fie consilier local si-n Afganistan. Aici conteaza meseria . Felicitari d-ra Zaharia.
Oana, acum 4284 zile, 8 ore, 2 minute, 10 secunde
Supeeeeeerrrrr ! Inspectoratul Scolar , are un super consilier jurudic.
vaai, acum 4284 zile, 13 ore, 17 minute, 16 secunde
Bineinteles ca au fost colege....mai mult doamnele se cunosc foooooarte bine...cine stie ...cunoaste.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.