Educație

Infoeducatie: Cei mai buni informaticieni ai ţării s-au reunit la Gălăciuc

Ziarul de Vrancea
30 iul 2012 1395 vizualizări
La Gălăciuc a debutat ieri a XIX-a ediţie a concursului de informatică „InfoEducaţie 2012”, reunind la start 190 de elevi din întreaga ţară. Ieri a fost o zi de acomodare şi de prezentări, urmand ca astăzi să se desfăşoare seminarii şi probele de concurs din cadrul celor patru secţiuni: soft utilitar, soft educaţional, pagini web, multimedia (film, clip, prelucrări 3D), roboţi.

31 iulie 2012  Ediţia din acest an, desfăşurată sub genericul “Programming for life”, se remarcă prin două noi secţiuni: multimedia şi roboţi. Miercuri sunt aşteptaţi la Gălăciuc patru ingineri de la compania Google care vor desfăşura activităţi cu elevii, participanţii avand parte şi de o surpriză din partea organizatorilor. La Gălăciuc au ajuns şi foşti elevi ai liceelor de elită din Focşani, angajaţi în prezent la marile companii de IT. “Prin acest concurs încercăm să dezvoltăm ceea ce elevii pot să facă, să dezvoltăm pasiunile lor extracuriculare. La finalul concursului se vor acorda mai multe premii de către Ministerul Educaţiei şi sponsori, însă cel mai mare dintre ele va consta într-o călătorie la Zurich, unde şase tineri vor avea ocazia să ia contact cu crema specialiştilor IT”, a precizat profesorul Emil Onea de la Colegiul Unirea Focşani, iniţiatorul acestui concurs. Concursul este organizat de Ministerul Educatiei, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Vrancea, Grupul Şcolar „Simion Mehedinţi” din Vidra, Şcoala „Ion Diaconu” din Tulnici şi Colegiul Naţional „Unirea” Focşani. Premierea caştigătorilor se va face vineri, 3 august 2012. (Mihaela VLĂDESCU)


Directorii de şcoli trebuie să raporteze stadiul igienizărilor


Inspectoratul Şcolar a solicitat tuturor directorilor de şcoli din judeţ să prezinte pană pe 1 august situaţia igienizărilor şi aprovizionării cu combustibil sau lemne pentru iarnă. Din raportările primite deja, potrivit conducerii IŞJ, nu au fost semnalate probleme. “În majoritatea şcolilor s-a început igienizarea, iar în unele e aproape de final”, a declarat şefa IŞJ, Vasilica Zaharia. Anul acesta a fost primul an în care şcolile au avut banii destinaţi igienizării prinşi în buget încă de la începutul anului, iar directorii îi folosesc acum după cum s-au gospodărit. “E un test şi acesta pentru directori, care se văd în situaţia de a gestiona bugetul astfel încat să le fie suficiente fondurile pentru necesităţile de peste an”, ne-a declarat Vasilica Zaharia. În şcolile din Focşani igienizarea este aproape de sfarşit, deşi, din cauza bugetului restrans, în unele şcoli nu au fost văruite toate sălile de curs, în timp ce în mediul rural sunt şcoli în care igienizarea abia acum începe, cu sprijinul părinţilor, avand în vedere că au fost organizate secţii de votare pentru referendum. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.