Educație

Mobilier în culori pentru clasele pregătitoare

Ziarul de Vrancea
30 iul 2012 1539 vizualizări
Introducerea clasei pregătitoare este considerată de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, „o idee forţată”

Cinci unităţi de învăţămant din judeţ au primit deja noul mobilier destinat clasei pregătitoare. Este vorba despre Şcolile Carligele, Slobozia Ciorăşti, Broşteni şi Şcoala „Anghel Saligny” din Focşani, care au adus la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) procesele verbale de achiziţie. Potrivit oficialilor din învăţămantul vrancean, termenele pentru achiziţionarea mobilierului a fost stabilit de fiecare şcoală în parte, dar nu depăşesc data de 30 august 2012. Şcoala „Anghel Saligny” din Focşani a achiziţionat 116 seturi în culori diferite în funcţie de dorinţele învăţătoarelor: albastru, roşu, maro sau galben-verzui. „Am achiziţionat mobilierul de la o firmă locală de la care Comitetul de Părinţi a cumpărat în trecut mobilier pentru o clasă. Am văzut cum s-a păstrat de-a lungul timpului şi s-a decis să se comande la aceeaşi firmă”, ne-a declarat directorul Şcolii „Anghel Saligny” Focşani, Florentina Olteanu. În Vrancea ar urma să funcţioneze din toamnă 123 clase pregătitoare pentru mobilarea cărora Ministerul Educaţiei a alocat 402.200 lei. Mobilierul trebuie să fie ergonomic şi să respecte recomandările făcute de Ministerul Educaţiei, care a emis un ordin special în acest sens. Introducerea clasei pregătitoare este considerată de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, „o idee forţată şi nefinanţată”. Potrivit acesteia, după primul semestru se va face o evaluare întrucat vor fi aduşi la un loc copii de 5-6 ani şi tineri de 18 ani. „Cum vor reacţiona împreună copiii de 5 ani cu cei de a XII-a? Trebuie să facem o evaluare după primul semestru”, a declarat ministrul Ecaterina Andronescu. Potrivit acesteia, vor fi evaluate şi cadrele didactice cu privire la nivelul de pregătire acumulat pentru lucrul cu cei mici. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
alex, acum 4286 zile, 1 ora, 2 minute, 8 secunde
Le tine Balaban si Stiru pentru USL, nu?!
daria, acum 4286 zile, 1 ora, 42 minute
Daca vor functiona 123 de clase pregatitoare...unde sunt cele 123 de posturi de invatatori , ca sigur nu au fost publicate pentru ocupare la concursul de titularizare .....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.