Educație

Contestaţiile de la definitivat nu au făcut profesori fericiţi

Ziarul de Vrancea
26 iul 2012 1579 vizualizări
n candidat a promovat după contestaţii, iar alţi trei s-au ales cu note mai mici

 Numai 7 din cele 16 contestaţii de la examenul de definitivat au fost admise în urma contestaţiilor, iar una dintre lucrări a primit notă de trecere. Este cazul tezei Luminiţei Tofan care primise iniţial, la disciplina asistenţă medicală generală, nota 6,65, iar după recorectare a primit 7,00, nota minimă pentru promovarea definitivatului. Alte cateva teze au mai primit ceva sutimi în plus, de la 5,05 la 5,80 sau de la 4,80 la 5,50, însă insuficient pentru promovarea examenului. Au fost şi trei lucrări care au fost notate mai slab după contestaţii, două la limba romană, care au scăzut de la 6,65 la 6,10 sau de la 5,60 la 5, dar şi o lucrare la limba engleză care a fost notată iniţial cu 6,70, iar la recorectare cu 5,90. Rezultatele contestaţiilor au fost afişate în centrul de examen de la Şcoala 3 Focşani, aseară destul de tarziu. 73 de profesori vranceni au reuşit să finalizeze examenul de definitivat în acest an, după ce 7 au renunţat iar unei lăuze i s-a făcut rău în timpul testării. 29 dintre candidaţi nu au obţinut notă de promovare înainte de contestaţii. Recorectarea lucrărilor a însemnat promovarea examenului de către încă o candidată. La inspecţiile de la clasă peste 70 de cadre didactice au luat nota 10, iar la proba scrisă au fost trei lucrări notate cu 3, opt cu 4, nouă cu 5 şi alte nouă note de 6, toate acestea fiind prea mici pentru a promova concursul. Promovarea examenului asigură trecerea în treapta superioară de salarizare. Cei care nu reuşesc să treacă examenul au dreptul să îl mai susţină de două ori în decurs de maxim cinci ani. Totuşi, dacă după 7 ani de la începutul activităţii un cadru didactic nu a obţinut definitivatul, profesorul titular îşi pierde titulatura, fiind nevoit să participe la un nou examen de titularizare. (M. VLĂDESCU)

 

In atasament puteti citi rezultatele finale la examenul de definitivat, dupa contestatii.


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.