Educație

Şcolile profesionale, o soluţie pentru dezastrul de la bac

Mihai Boicu
23 iul 2012 1105 vizualizări
în Vrancea au luat Bac-ul doar 45,58% dintre absolvenţi

Membrii Comisiei de dialog social din cadrul Instituţiei Prefectului au discutat ieri despre rezultatele dezastruoase de la bacalaureat, din prima sesiune, dar şi despre rezultatele evaluării naţionale. Procentul mic al liceenilor care au luat “examenul de maturitate” ridică semne de întrebare asupra modului în care este organizat sistemul de învăţămant. În Vrancea au obţinut peste nota 6 doar 45,58% dintre cei care au susţinut bacalaureatul. “Problema este la evaluarea naţională. La cei care iau note mici se adaugă medii mai mari din timpul şcolii, cu toate că nu sunt de liceu. Am avut un elev care avea 9 la gimnaziu şi la liceu nu era nici măcar de 5”, a spus unul din profesorii Grupului Şcolar GG Longinescu. Opinia membrilor Comisiei de dialog social a fost că trebuie reînfiinţate şcolile profesionale, desfiinţate în urmă cu caţiva ani. De asemenea, s-a pus în discuţie şi posibilitatea redeschiderii centrelor de orientare profesională. Ion Roman, preşedintele Patronatului Intreprinderilor Mici şi Mijlocii din Vrancea, a spus că din punctul său de vedere profesorii nu sunt motivaţi financiar, iar elevii care nu sunt “pentru un nivel mai înalt” trebuie să înveţe o meserie pentru a putea fi angajaţi de firme. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.