Educație

S-a încheiat a doua etapă a repartizării la liceu

Ziarul de Vrancea
23 iul 2012 1085 vizualizări
In intervalul 6-7 septembrie va avea loc o ultimă repartizare pentru absolvenţii care au fost în situaţii speciale

Pe site-ul http://admitere.edu.ro/ au fost publicate ieri rapoartele finale ale repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a nerepartizaţi în prima etapă (13 iulie) sau care nu au participat la această fază. Astfel, toţi cei 382 de candidaţi înscrişi au fost repartizaţi în proporţie de 100%, însă nu se ştie caţi dintre aceştia vor frecventa efectiv şcoala după 1 septembrie. Dintre aceştia, 377 candidaţi (98,69%) au fost admişi la prima opţiune exprimată. Patru dintre absolvenţi mai rămăseseră nerepartizaţi la nivelul judeţului Vrancea, aceştia obtand pentru trei colegii din Focşani şi un liceu din Adjud, în principal la clase de protectia mediului. Reamintim faptul că, în prima etapă a repartizării au fost distribuiţi în licee 150.220 de elevi la nivel naţional, 2.737 fiind din Vrancea. În perioada 27-30 iulie, Comisia judeţeană de admitere va soluţiona situaţiile speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată şi va repartiza candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, respectiv candidaţii care nu au participat la primele două repartizări computerizate. În intervalul 6-7 septembrie 2012 va avea loc o ultimă repartizare pentru absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapele precedente, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare. Admiterea în licee se face fără examen, pe baza mediei formate din media generală obţinută la Evaluarea naţională şi media generală de absolvire a claselor V-VIII. Ambele au o pondere de 50% fiecare. Excepţie fac liceele/clasele pentru care se susţin probe de aptitudini. Pentru o informare rapidă, elevii au la dispoziţie site-ul http://admitere.edu.ro/, parte componentă a Portalului Educaţional SEI. Rapoartele care pot fi generate oferă informaţii utile privind stadiul admiterii, ierarhia liceelor după mediile candidaţilor admişi şi locurile rămase neocupate în urma celor două repartizări. (C. MARIN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.