Educație

Info-Educaţie:Cărţi de educaţie rutieră pentru şcolari

Sorin Tudose
20 iul 2012 1490 vizualizări
Învăţătorul Gheorghe Avram din Adjud vrea să introducă educaţia rutieră în clasele primare pentru că, spune el, este nevoie de aceasta cat mai de timpuriu.

“Trebuie să tragem un semnal de alarmă privind necesitatea stringentă de a aşeza Educaţia Rutieră a copiilor acolo unde îi este locul - înainte ca numărul nevinovatelor victime de micuţi implicaţi în evenimente tragice să crească!”, transmite învăţătorul. Cadrul didactic încearcă să tipărească două volume despre tot ce ţine de legislaţia rutieră, avand deja o carte pilot pe care o visează ajunsă în şcoli, pe pupitrele elevilor. Acesta este de părere că la orele de opţional sau chiar la orele de educaţie rutieră lucrările sale se vor dovedi utile. Cărţile învăţătorului ar fi mai mult decat binevenite avand în vedere că noi, romanii, stăm prost la orice capitol al educaţiei, inclusiv la cea rutieră. Educaţia rutieră făcută de la primul contact cu şcoala sau chiar şi mai devreme ar contribui pe viitor la diminuarea accidentelor auto, fie doar şi într-o măsură mică. (S. T.)

Patru elevi înscrişi la liceu

La capătul celei de-a doua etape de repartizare la liceu, doar patru absolvenţi au optat pentru diverse licee din judeţ. Este vorba de cei doi elevi din judeţul Neamţ care au venit să îşi continue studiile în Vrancea şi pe care ziarul nostru i-a prezentat, dar şi de doi elevi din comuna Nereju. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun despre ceilalţi patru elevi vranceni rămaşi nerepartizaţi pentru faptul că nu s-au prezentat nici în cea de-a doua etapă că mai au o şansă şi anume la repartizarea din septembrie. Cel mai probabil aceştia vor renunţa la şcoală, după cum spun oficialii IŞJ. Dacă în anii trecuţi locurile disponibile în liceele Vrancei se ocupau în bună măsură, în acest an există un “gol” de peste 300 de locuri. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.