Educație

Gata cu emotiile la bac!

Iulia Crețu
8 iul 2006 941 vizualizări
Majoritatea liceenilor, 1.825, au ales cursa de viteza dupa nota perfecta, in timp ce numai 588 au cautat la scris un 10

Absolventii claselor a XII-a au incheiat ieri ultima proba a examenului de Bacalaureat, cu ceva mai putine emotii decit la testele precedente. Din cei 2.420 de inscrisi la proba finala, majoritatea a optat sa alerge si sa sara cit mai departe dupa un 10. Cu toate ca 1.825 de liceeni au ales gimnastica, handbalul ori atletismul pentru a salva notele ceva mai mici de la oral, 588 de tineri au hotarit sa sustina scris proba la alegere, fie la geografie, istorie, chimie, matematica ori biologie sau filosofie. Daca la proba precedenta, din cauza copiutelor o eleva a fost data afara din examen, ieri adolescentii nu au incercat in nici un fel sa insele vigilenta profesorilor observatori, drept urmare, de la scris nu a fost nici un eliminat. Inainte de intrarea la probele sportive, tinerii sustineau ca nici nu concep sa nu ia nota perfecta la educatie fizica. Singurele inconveniente pe care elevii le-au reclamat au fost temperatura ridicata, dar si durata probei fizice. Daca la scris in 2-3 ore subiectele s-ar fi putut rezolva, sportul a necesitat petrecerea mai multor ore pe teren. Pentru a preintimpina accidente de orice natura, la fiecare centru de examinare au fost prezenti medici care au supravegheat activitatea tinerilor, la finalul examenului neinregistrindu-se nici o problema medicala. "Probleme medicale nu au fost, au mai cazut citiva colegi, dar nu au avut probleme. Medicii prezenti au intervenit. Nu s-au dat bani pentru a se trece mai usor aceasta proba, iar profesorii au fost corecti. Nu exigenti din cale afara, sa faca discriminare, au tinut cont de norme si de bareme. Si sportul este destul de greu, in special proba la gimnastica, unde trebuie sa stai in cap si in miini. Categoric vom lua 10, nici nu concepem altfel. Din punct de vedere al duratei ultimei probe probabil cei de la scris sint avantajati pentru ca ies mai reprede, noi vom da probe toata ziua. Dar ar fi fost mai greu pentru noi sa mai invatam la o materie dupa ce am dat la fizica. Mai departe vrem sa dam la Politehnica, ASE sau Arhitectura", ne-au spus cuzistii Bogdan Veliscu, Adrian Botezatu si Vlad Bitanu. Inainte de a da piept cu comisia de examinare baietii s-au incalzit la o partida de baschet. In sala de sport emotiile erau ceva mai mari, dar profesorii au fost de partea elevilor, sustinindu-i. "La Cuza sint cam 130 de elevi care au ales sa dea sportul la ultima proba. Nu am avut probleme cu ei", ne-a declarat si Gheorghe Cocu, profesor examinator de la Grupul Scolar de Constructii Montaj Focsani. In timp ce elevii se luptau cu sutimile si lungimile la sarituri, parintii stateau la intrarea in Colegiul National "Al. I. Cuza" si-i asteptau pe liceeni sa mai vina sa le dea vesti despre cit mai au pina la o nota de 10.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.