Educație

Încă o şansă la bac pentru absolvenţii de liceu

Ziarul de Vrancea
16 iul 2012 1280 vizualizări
Aproximativ 1.700 candidaţi sunt aşteptaţi să se înscrie pană pe 20 iulie la a doua sesiune a examenului de bacalaureat.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, înscrierea se face la secretariatele liceelor, această sesiune fiind gratuită pentru absolvenţii de anul acesta şi cei aflaţi la a treia încercare de a obţine diploma de maturitate, dar contra-cost pentru cei din seriile anterioare care vor trebui să plătească 230 lei pentru toate cele şase probe de examen. Numărul centrelor de examen şi locaţiile acestora se vor stabili în funcţie de numărul candidaţilor înscrişi la această sesiune. Eliminaţii din sesiunea anterioară nu au dreptul să se înscrie la această sesiune. Bacalaureatul de toamnă va începe pe 20 august cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba romană. „Vom fi la fel de serioşi ca în prima sesiune. La nivelul şcolilor se organizează ore de pregătire pentru cei care solicită şi au nevoie”, a declarat inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia. În prima sesiune a examenului de bacalaureat doar 45,58% dintre candidaţi au obţinut diploma de maturitate. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
my self, acum 4299 zile, 3 ore, 45 minute, 33 secunde
....cum vin spagile pe banda rulanta... Coruptia din Romania nu poate fi lichidata din cauza mentalitatii! -coruptia va scadea atunci cand romanii nu vor mai primi sau oferi mita. "Lupta citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.