Educație

Anul şcolar 2013-2014 va găsi Colegiului Unirea modernizat

Iulia Crețu
16 iul 2012 1844 vizualizări
Primăria municipiului Focşani anunţă lansarea proiectului pe bani europeni de “Reabilitare, modernizare şi dotări” la Colegiul Naţional “Unirea”, un program finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3, Domeniul major de intervenţie 3.4 Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă.

Proiectul a fost început taman în campania electorală, nu multe surle şi trambiţe, la inaugurare participand chiar şi primarul Decebal Bacinschi, care a încurcat anul naşterii prestigiosului colegiu focşănean. Lăsand la o parte ignoranţa autorităţilor faţă de treburile şcolilor, valoarea acestui proiect este de 6,2 milioane lei, din care 85% este contribuţia UE, 13% a bugetului naţional şi de numai 2% de la bugetul local. „Obiectivul principal al proiectului este îmbunătăţirea calităţii infrastructurii în educaţie prin reabilitare, modernizare şi dotare a Colegiului Naţional Unirea din Municipiul Focşani, în scopul asigurării unui proces educaţional la standarde europene. Obiectivul specific al proiectului este reabilitarea, modernizarea prin intervenţii asupra unor clădiri, în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Naţional Unirea, pentru asigurarea procesului educativ celor 799 de elevi”, se arată într-o informare a municipalităţii. Colegiul Unirea se va schimba la faţă în 15 luni. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.