Educație

Bacalaureatul a ajuns la final

Camelia Stănilă
7 iul 2006 779 vizualizări
Azi, la ultima proba a "maturitatii", cei mai multi elevi au ales sportul. Seful ISJ se asteapta ca procentul de promovabilitate la bac sa treaca de 80%.

Absolventii de clasa a XII-a au sustinut ieri penultima proba a examenului de bacalaureat, cea la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratulu Scolar, ieri au fost prezenti la examen 2.420 de candidati, doar doi absentind, in centrele de la Grupul Scolar de Constructii Montaj si Liceul "Botta" Adjud. Proba E, de ieri, nu a adus incidente, insa comisiile de examen au avut mult mai mult de munca, avind in vedere ca examenul s-a sustinut la peste 30 de discipline. Potrivit inspectorului general Danut Popoiu, au mai existat intirzieri la distribuirea subiectelor, din cauza numarului mare de plicuri ce au fost in anumite centre. In centrele de la Colegiul Unirea sau Grupul Scolar de Industrie Usoara, de exemplu, examenul nu se terminase in jurul orei 13.15, ceea ce inseamna ca proba a debutat pe la 10.30. "Au fost unele intirzieri. La Unirea, de exemplu, am distribuit 18 plicuri cu siubiecte. La fizica, subiectul era pe patru pagini, iar multiplicarea a durat mai mult. Nu a existat nici un fel de incident, insa, ceea ce ne-a bucurat", a afirmat inspectorul general Danut Popoiu, presedintele comisiei judetene de bacalaureat. Ieri, elevii au iesit putin mai crispati din examen, avind in vedere ca proba la alegere le-a adus si subiecte mai usoare. "Am avut de scris despre poluarea apei si un eseu despre ecosistem. A fost usor. Poate ca nu iau 10, dar la un 9 tot sper", ne-a spus o eleva care a sustinut examen la ecologie.


Azi, ultima proba de bac


Absolventii de clasa a XII-a vor scapa astazi de emotiile "examenului de maturitate". La proba F, cei mai multi candidati, in jur de 1.850, au ales sa fie examinati la educatie fizica si sport. In comparatie cu anul trecut, numarul celor care au ales sa-si demonstreze calitatile de sportivi a fost cu circa 70 mai mare.

Restul candidatilor vor sustine examen la alte discipline, precum istorie, geografie, stiinte socio-umane, matematica, fizica, chimie sau biologie. Proba de educatie fizica va incepe la orele 8.00. Elevii trebuie sa aiba buletinul sau cartea de identitate si, obligatoriu, sa se prezinte in echipament sportiv adecvat. Datorita numarului mare de candidati, au fost necesare realizarea a cite doua subcomisii pe fiecare centru de examen. Elevii au fost repartizati pe mai multe baze sportive ale unitatilor de invatamint,

pentru ca proba sa decurga cit mai repede. Elevii arondati centrului de la CNU vor fi examinati pe baza sportiva de la CNU si de la Scoala "Anghel Saligny". La Cuza, cele doua subcomisii vor testa elevii la CNC si pe baza de la Liceul Pedagogic, in timp ce subcomisiile de la Grupul Scolar de Industrie Usoara isi va

desfasura activitatea la Scoala nr. 3. Centrul de la Grupul Scolar de Electrotehnica isi va desfasura probele de educatie fizica pe terenul liceului, dar si in sala de sport de la LPS, in timp ce subcomisiile de la Grupul Scolar de Constructii Montaj vor testa candidatii pe baza sportiva a liceului. Elevii care sint repartizati in centrul de la Grupul Scolar Agricol Focsani vor sustine proba la sport pe baza sportiva a liceului, in sala de atletism, dar si la Scoala "Ion Basgan", iar cei de la Economic pe terenul Scolii

"Stefan cel Mare". Cei de la Liceul "Botta" Adjud vor da probele la sport pe baza sportiva a liceului, pe pista de atletism de pe stadion, precum si la sala de jocuri sportive din Adjud.


Sperante la peste 80% promovabilitate


In centrul de evaluare de la Grupul Scolar de Transporturi Auto Focsani s-a inregistrat un procent de aproximativ 85%, dupa proba de romana, aceasta in ciuda faptului ca unii elevi au incurcat personajele la ultimul subiect. Si oficialii din ISJ spera la un procent de peste 80%, la bac. "Sper la un procent de peste 80%. Imi retrag cuvintele, elevii nu au chiulit sa se duca in baruri, ci ca sa invete. La probele orale s-au obtinut foarte multe note bune. Si surprinzator, dupa numarul de decari luati, copiii nostri sint mai buni la franceza si engleza, decit la romana", a apreciat inspectorul general Danut Popoiu. Rezultatele examenului de bacalaureat vor fi afisate luni, pe 10 iulie, pina la ora 16.00. Elevii se asteapta insa ca emotiile sa le fie curmate inca de duminica dupa-amiaza. Luni, intre orele 16.00- 20.00, se vor depune eventualele contestatii. Rezultatele finale vor fi cunoscute abia pe 14 iulie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.