Educație

Absolvenţii de gimnaziu au fost repartizaţi în licee

Ziarul de Vrancea
13 iul 2012 3904 vizualizări
Patru absolvenţi au ramas pe dinafară u la liceu au intrat şi absolvenţii de 1

 Aproape toţi absolvenţii de gimnaziu din judeţ au fost repartizaţi în licee, mai puţin patru dintre aceştia care vor fi nevoiţi să se înscrie în etapa a II-a ce va avea loc săptămana viitoare. Cei patru provin de la Şcolile Coza, Tulnici, Valea Sării şi Nistoreşti şi au avut medii cuprinse între 3,44 şi 4,44. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că aceştia au rămas de dinafară întrucat au avut medii mici şi nu au trecut suficiente opţiuni în fişele de înscriere. Ei sunt aşteptaţi la sediul Inspectoratului Şcolar în perioada 16-21 iulie pentru a se înscrie pe locurile rămase libere. Practic, în prima etapă au fost repartizaţi în licee 2.564 de absolvenţi de gimnaziu, la care se adaugă alţi 173 care au intrat la liceele vocaţionale: Liceul Sportiv, Liceul de Arte şi Liceul Pedagogoic, 31 de romi repartizaţi pe locurile speciale pentru ei. Alţi 90 de absolvenţi de gimnaziu vranceni au plecat la licee din judeţele Bacău, Buzău, Braşov şi Galaţi, iar alţi 71 au renunţat la învăţămantul liceal roman, plecand în Italia. În liceele din Vrancea au fost repartizaţi şi 58 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţele vecine.

Unirea şi Cuza au luat crema

Cei şase absolvenţi vranceni cu medii de 10 au intrat toţi la Colegiul Naţional Unirea, cinci la profilul matematică-informatică şi unul la filologie. Anca Gabriela Lepădatu de la Şcoala „Ion Basgan”, Mădălina Manole şi George Serea de la Şcoala „Ştefan cel Mare”, Andreea Pătrunjel şi Anca Suliman de la Şcoala „Duiliu Zamfirescu”  au intrat la profilul matematică-informatică, iar Diana Dumitrescu de la Şcoala 7 la filologie, acelaşi liceu: Colegiul Unirea. Următorii patru absolvenţi cu medii de 9,99 au intrat doi la „Unirea” şi doi la „Cuza”, profil real. Repartiţia computerizată le-a permis şi absolvenţilor de 1 să intre la liceu. Aceştia au fost „aruncaţi” de calculator la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud, Colegiul Tehnic „Gheorghe Balş„  Adjud, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” şi Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Focşani. Chiar şi aşa în liceele din Vrancea au mai rămas neocupate cateva sute de locuri, avand în vedere că planul de şcolarizare aprobat pentru anul şcolar 2012-2013  prevede la învăţămantul de zi 3.184 de locuri. Lista acestora urmează să fie publicată pană pe data de 16 iulie. (M. VLĂDESCU)
Ziarul de Vrancea vă oferă astăzi un supliment dedicat repartizării computerizate în licee a absolvenţilor de gimnaziu. Pe site-ul Ziarului de Vrancea veţi găsi şi lista elevilor admişi în învăţămantul vocaţional: Liceul de Arte, Liceul Pedagogic şi Liceul Sportiv.

 

Ultima oră:Rezultatele primei repartizări computerizate 2012, în licee, a elevilor din judeţul Vrancea

 

Au fost afişate rezultatele repartizării computerizate în licee.În ataşament puteţi vedea repartizarea in ordine alfabetica  în liceele din judeţul Vrancea ,a absolventilor promotiei 2012 a clasei VIII-a.

Cei şase absolvenţi vranceni cu medii de 10 au intrat toţi la Colegiul Naţional Unirea, cinci la profilul matematică-informatică şi unul la filologie. Rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2012-2013, se vor afişa sambătă şi în unităţile de învăţămant. Ulterior, listele cu absolvenţii repartizaţi şi cu locurile neocupate vor fi afişate şi în unităţile de învăţământ gimnazial pană pe 15 iulie, respectiv în fiecare unitate de învăţământ liceal pană pe 16 iulie. Intră să vezi unde a decis calculatorul că vei urma liceul.

Agenţia de ştiri Mediafax menţionează că  potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), din cei 150.725 de absolvenţi ai claselor a VIII-a care au completat opţiuni, 150.219 au fost repartizaţi în licee.În urma acestei etape de repartizare la liceu au rămas neocupate, la nivel naţional, 29.479 de locuri.Vom reveni cu amănunte

 

Rezultatele sunt cuprinse in atasament

http://admitere.edu.ro/Pages/CandInJud.aspx?jud=42&alfa=2


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.