Educație

Info-Educaţie:25 mii lei a încasat IŞJ din taxa de Bac

Ziarul de Vrancea
12 iul 2012 1198 vizualizări
Potrivit unui ordin ministerial, absovenţii de liceu au dreptul la două sesiuni ale bacalaureatului gratuite, dar plătesc începand cu a treia sesiune proporţional cu numărul de probe susţinute, pentru o sesiune completă taxa fiind în jur de 235 lei.

Anul acesta, potrivit şefei IŞJ, Vasilica Zaharia, s-au strans din aceste taxe 24.808 lei de la cei peste 700 de candidaţi din seriile anterioare înscrişi la examen. „Banii au intrat în contul Inspectoratului Şcolar care i-a acheltuit pentru asigurarea logisticii, consumabilele necesare, plata preşedinţilor centrelor de examen care au fost şi profeori universitari, toate aceste plăţi fiind permise de Legea bugetului”, ne-a declarat Zaharia. (M. V.)

Filme gratis pentru tinerii instituţionalizaţi

Beneficiarii din centrele CITO, CIA şi CRPH vor avea parte în această vară de filme gratis la cinematograful din Odobeşti. Ei pot viziona cate un film în fiecare zi de miercuri, cu sprijinul Primăriei şi a Casei de Cultură din Odobeşti. „Acest parteneriat are ca scop incluziunea socială şi comunitară a persoanelor cu handicap instituţionalizate şi implicit creşterea gradului de autonomie personală a acestuia”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, semnat de purtătorul de cuvant Mădălina Paraschiv. Pană în prezent au rulat cinci filme în cadrul acestui program pentru beneficiarii cu varste între 18 şi 80 de ani. (M. V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.