Educație

O săptămană întreagă de targ cu ilustrate vechi şi noi

Sorin Tudose
11 iul 2012 1469 vizualizări
Targul de cărţi poştale cu oraşul Focşani, atat cel de odinioară cat şi cel prezent ce a avut loc zilele trecute la Direcţia pentru Cultură Vrancea va fi reluat timp de o săptămană întreagă.

Cei care nu au reuşit să ajungă la sediul instituţiei din strada N. Titulescu Nr. 1 pot veni în perioada 16-20 iulie, în intervalul orar 10.00-13.00. Aşadar, începand de luni şi pană vineri inclusiv cei tineri pot descoperi oraşul în care au trăit vechii focşăneni, iar cei mai în varstă pot redescoperi oraşul tinereţii lor. Imagini cu Strada Mare a Unirii cu sutele de magazine înşirate pe de o parte şi de alta, vechea primărie, vechea prefectură, hala veche şi biserica Domnească se pot procura de la targ. De asemenea, au fost editate şi cateva cărţi poştale cu Focşaniul anului 2011, fotografiat de sus. În secolul XXI care aparţine întru-totul tehnologiei, rolul iniţial al cărţii poştale a dispărut aproape în întregime dat fiind faptul că dispunem de atatea mijloace de comunicare prin care putem trimite şi primi mesaje în cateva secunde. Totuşi, ilustratele au un rol poate chiar mai mare decat îl aveau acum 100 de ani şi anume acela de document istoric, avand în vedere transformările urbanistice prin care au trecut oraşele din ţară. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.