Educație

Manualele şcolare aşteaptă să fie ridicate

Ziarul de Vrancea
11 iul 2012 1495 vizualizări
Mai mult de jumătate dintre manualele şcolare comandate pentru elevii vranceni au sosit deja în depozitul Inspectoratului Şcolar Judeţean din Focşani

Potrivit oficialilor IŞJ, au sosit manuale de la editurile Humanitas, Corint, Ana, Sigma, Petrion şi Editura Didactică şi Pedagogică. Directorii de şcoli sunt aşteptaţi să ridice manualele pentru a le face loc celorlalte care trebuie să sosească. “Deja caţiva directori au venit, dar noi îi aşteptăm pe toţi în fiecare zi. Cred că pană la 20 august vor sosi toate manualele comandate”, ne-a declarat Maricica Gheorghiţă, şef depozit manuale în cadrul IŞJ. După ce sunt ridicate manualele noi directorii îşi calculează necesităţile, apoi se va face recartare la nivel de judeţ, şcolile care vor avea manuale peste necesar dandu-le celor cu manuale în minus. “S-au comandat manuale în funcţie de bani şi de necesităţi. Şcolile primesc manuale noi numai într-un anumit procent care nu depăşeşte 50%”, ne-a mai spus Maricica Gheorghiţă. Cat priveşte rechizitele, licitaţia pentru acestea este în stadiu de pregătire, firmele caştigătoare urmand să le transporte, aşa cum s-a procedat anul trecut, direct unităţilor de învăţămant. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.