Educație

Elevii de etnie romă au fost repartizaţi în licee pe locurile speciale

Ziarul de Vrancea
6 iul 2012 1403 vizualizări
31 de absolvenţi de gimnaziu de etnie romă au fost repartizaţi ieri la liceu pe locurile rezervate special pentru ei. Aceştia provin de la Şcolile Tamboieşti, Chiojdeni, Şcoala 7 Focşani, Vulturu, Măicăneşti, Adjud, Panciu, Ploscuţeni şi au optat pentru locurile de la Colegiile Cuza, “Valeriu D. Cotea”, “Ion Mincu”, “Edmond Nicolau”, Liceul Tehnologic Panciu, Liceul cu Program Sportiv, Colegiile Economic, “Gheorghe Asachi”, iar cei mai mulţi au optat pentru Colegiul Auto “Traian Vuia”, specializarea mecanică.

Potrivit inspectorilor şcolari, aceşti elevi vor fi monitorizaţi pe parcursul liceului pentru a se vedea progresul înregistrat, urmărindu-se ca dintre aceştia cat mai mulţi să finalizeze studiile liceale cu diplomă de bacalaureat. În anii anteriori au existat însă şi abandonuri, cele mai multe puse pe seama condiţiilor sociale. Acţiunea de rezervare a locurilor pentru minoritatea romă se înscrie în seria de măsuri luate pentru încurajarea învăţământului în rândurile populaţiei de etnie romă. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.