Educație

Bacalaureat într-o rezervă de spital

Ziarul de Vrancea
6 iul 2012 1323 vizualizări
Un absolvent al Liceului Pedagogic “Spiru Haret” Focşani a dat bac-ul într-o rezervă de spital u alţi doi elevi au fost eliminaţi din examen după ce au fost prinşi cu copiuţe u ieri au apărut informaţii potrivit cărora elevii cu deficienţe de auz de la Elena Doamna ar fi fost ajutaţi la examen

Ultima probă a examenului de bacalaureat, programată ieri, nu a fost lipsită de incidente, doi candidaţi fiind eliminaţi după ce au fost prinşi cu fiţuici. Cei doi, care susţineau examenul în centrul de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” la fizică, respectiv biologie, sunt de la Liceul Dumitreşti-un băiat, şi Grupul Şcolar “Gheorghe Asachi”- o elevă. “Au fost văzuţi de profesorii supraveghetori cu copiuţe, apoi au fost scoşi din examen”, ne-a precizat inspectorul general adjunct al IŞJ, Stan Rogoz. Aceştia, ca şi ceilalţi şase candidaţi eliminaţi din examen în această sesiune, au pierdut bacalaureatul şi dreptul de a participa la două sesiuni consecutive. Un caz deosebit este al unui absolvent al Liceului Pedagogic care a fost nevoit să susţină ultima probă în spital. Absolventul a fost internat în Secţia de Urologie a Spitalului Judeţean, unde a fost operat joi dimineaţă. “A venit mama băiatului la Inspectorat, ne-a spus problema, iar noi am trimis o adresă către MECTS, am informat centrul de examen de la Colegiul Unirea care a trimis astăzi dimineaţă (n.r. ieri) o comisie la spital. Acolo candidatul a susţinut proba la geografie, într-o rezervă”, ne-a detaliat inspectorul Stan Rogoz.


Confuzie în cazul elevilor “Elena Doamna”


În ultimele zile, mai mulţi părinţi au reclamat faptul că absolvenţii Şcolii Speciale “Elena Doamna” Focşani, care au susţinut examen la Colegiul Economic, ar fi primit şi rezolvarea subiectelor la probele scrise, aşa cum s-ar fi întamplat şi în trecut, cand aceştia au avut note suspect de mari la unele discipline de studiu. Acest fapt este infirmat însă atat de comisia de examen din centrul respectiv, cat şi de inspectorul general al IŞJ. “Cred că s-a făcut o confuzie. În sala de examen a stat permanent, cu acordul Comisiei Judeţene de Bacalaureat, un interpret în limbaj mimico-gestual pentru că a trebuit să ţină legătura între candidaţi şi profesorii supraveghetori în cazul în care era nevoie de o ciornă sau de mers la toaletă”, ne-a precizat şefa IŞJ, Vasilica Zaharia. În apărarea celor 11 candidaţi de la Şcoala “Elena Doamna” a venit şi directorul unităţii, profesoara Ioana Cherciu. “În sala de examen intră supraveghetorii şi interpretul în limbaj mimico-gestual care timp de cateva minute trebuie să le explice subiectele candidaţilor. Ei au acest drept, cum au şi dreptul la o comisie de corectură specială. Este interzis să intre profesorul de specialitate în sală. Mă mir că apar astfel de discuţii atat timp cat aceşti copii nu intră în concurenţă cu elevii de la învăţămantul de masă”, ne-a declarat directorul Şcolii “Elena Doamna”, Ioana Cherciu. Asemenea suspiciuni au fost şi în trecut, cand elevii cu deficienţe de auz au avut note mai mari la bacalaureat decat mulţi copii din şcolile de masă. De exemplu, unii au primit note mai mari la franceză decat la limba romană. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.