Educație

Un licean a venit la bacalaureat cu fiţuici şi droguri

Ziarul de Vrancea
4 iul 2012 1891 vizualizări
Absolventul de la Liceul de Arte avea asupra sa o carte de buzunar cu subiecte de examen, dar şi cateva pliculeţe cu droguri care păreau a fi plante etnobotanice u tanărul a fost dat în vileag de un supraveghetor

Un absolvent care susţinea ieri proba la istorie din cadrul examenului de bacalaureat la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” Focşani a intrat în atenţia jandarmilor pentru că avea asupra sa mai multe plicuţele suspecte, cu plante uscate, care semănau cu substanţele etnobotanice. Subofiţerul din cadrul Jandarmeriei Vrancea, care executa serviciul de asigurare a ordinii şi liniştii publice pe timpul desfăşurării examenului în incinta Colegiului, a fost sesizat de supraveghetori despre faptul că un tanăr are în buzunar mai multe pacheţele suspecte. Elevul a fost depistat cu substanţele interzise în momentul în care supraveghetorii i-au cerut să scoată totul din buzunare. Acesta avea asupra lui şi un memorator de istorie, o carte de dimensiuni reduse ce poate fi achiziţionată pe internet cu sume cuprinse între 4 şi 15 lei. La Colegiul Cuza, locaţia în care absolventul de liceu a susţinut bacalaureatul, au ajuns toţi şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean însoţiţi de reprezentantul Ministerului Educaţiei, Răzvan Chiţu. „Avea asupra lui un memorator dar paginile din carte care făceau referire la subiectele date nu erau. Din acest motiv s-a creat şi o situaţie delicată întrucat nu s-au găsit foile după care ar fi putut să copieze. I s-a cerut să scoată ce are prin buzunare şi atunci i-au căzut pliculeţele”, a declarat inspectorul general al  IŞJ, Vasilica Zaharia.

Ţigări cu drog pentru calmare

În liceu a început ieri o adevărată anchetă, mai ales că este pentru prima dată cand un candidat este prins cu substanţe interzise asupra lui. „În urma efectuării verificărilor s-a stabilit că cel în cauză a săvârşit fapta susceptibilă a fi infracţiunea de „cumpărare sau deţinere de droguri pentru consum propriu, fără drept”, faptă sancţionată de art. 4 din Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, constând în aceea că în data de 04.07.2012, în jurul orelor 12.00, a fost depistat în incinta Colegiului Naţional „ Al. I. Cuza” din municipiul Focşani, în timp ce susţinea examenul de bacalaureat având asupra sa 6 (şase) pliculeţe din material plastic conţinând plante uscate mărunţite de culoare verde închis şi o rolă de hârtie pentru confecţionat ţigarete. V. R. a precizat că a cumpărat pliculeţele în urmă cu două săptămâni de la un magazin din municipiul Constanţa pentru consum propriu”, au transmis jandarmii. Se pare că tanărul a dorit un stimulator pentru examen, mai ales că a trecut printr-o perioadă stresantă, însă poliţiştii nu exclud ca acesta să fi vrut să le împartă cu alţi colegi. Pliculeţele au fost confiscate, iar celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal pentru deţinere de droguri fără drept. „Iarba” a fost predată Serviciului de Combatere a Crimei Organizate. „Candidatul a pierdut şi bacalaureatul pentru că nu avea voie cu nici un fel de memorator asupra lui, chiar dacă paginile după care ar fi putut copia nu s-au găsit”, ne-a precizat şefa IŞJ, Vasilica Zaharia. Candidatul este absolvent al Liceului de Arte, al treilea eliminat de la acest liceu şi al 6-lea în Vrancea care pierde bacalaureatul în această sesiune. (R. MANOLACHE, M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
o mama, acum 4306 zile, 13 ore, 14 minute, 53 secunde
sunt de parere ca astfel de ,,perchezitii,, sa aiba loc si pe parcursul anului scolar,in incinta liceelor...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.