Educație

Două lucrări au primit note mai mici după contestaţii

Ziarul de Vrancea
1 iul 2012 1964 vizualizări
Media pe elev în Vrancea la Evaluarea Naţională este 6,01 u după contestaţii începe înscrierea la liceu

Mai puţin de un sfert dintre contestaţiile depuse la Evaluarea Naţională de către elevii vranceni au fost acceptate. După afişarea rezultatelor, care a avut loc vineri, 241 de elevi s-au arătat nemulţumiţi de notele obţinute şi au solicitat reeavaluarea tezelor. Numai 51 dintre contestaţii au fost admise, potrivit şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean, Vasilica Zaharia. “Dintre cele admise, 37 de contestaţii sunt la limba şi literatura romană, iar 14 la matematică. Majoritatea notelor au crescut, dar sunt şi două teze care au fost notate mai slab decat după prima evaluare”, a precizat inspectorul general al IŞJ. După recorectare, media de la Evaluare a crescut cu 0,01 puncte, ajungand la 6,01. Pe discipline, media finală la limba romană este 6,83 iar la matematică 5,20. Reevaluarea lucrărilor s-a finalizat ieri la ora 11,00, dar rezultatele vor fi afişate astăzi pană cel tarziu la ora 12,00 în fiecare unitate de învăţămant în care s-a desfăţurat examenul.


Începe înscrierea la liceu


Înscrierea elevilor în clasa a IX-a în învăţământul preunversitar de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere. Aceasta reprezintă media aritmetică dintre media generală la Evaluarea Naţională şi media generală de absolvire a claselor V-VIII. Prima etapă de admitere în învăţământul liceal de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar  2012 – 2013 începe pe 5 iulie. Astfel, în perioada 5-8 iulie se completează opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţi, asistaţi de diriginţi. Tot în acest interval datele din fişele de înscriere sunt introduse în baza de date computerizată. În perioada 6-9 iulie se verifică fişele editate de calculator, se corectează greşelile în baza de date şi se listează fişele din calculator. Termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul judeţean de admitere este 10 iulie, iar o zi mai tarziu, pe 11 iulie, baza de date este transmisă la Centrul Naţional de Admitere. Repartizarea computerizată a absolvenţilor va avea loc pe 14 iulie. (M. VLĂDESCU)

 

Citiţi în ataşamente :

Rezultatale înainte de contestaţii de la Evaluarea Naţională pentru clasa VIII-a -Judeţul Vrancea-tranşe de medii;

Rezultatele înainte de contestaţii la Evaluarea Naţională-clasa VIII-a -iunie 2012-Judeţul Vrancea


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
catalin craiu, acum 4288 zile, 3 ore, 19 minute, 46 secunde
Începe înscrierea la liceu - clienti pentru unele din profesoarele de romana de la edmond nicolau care fac legea spagii in liceu si nimeni nu ia masuri
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.