Educație

Azi încep probele scrise la bacalaureat

Ziarul de Vrancea
1 iul 2012 1594 vizualizări
Date fiind incidentele de la probele orale, inspectorii îi sfătuiesc pe candidaţi să lase telefoanele acasă pe timpul desfăşurării examenului u doi inspectori şcolari au mari exmoţii în aceste zile, întrucat au copii în examen

Peste 2.500 de candidaţi sunt aşteptaţi astăzi la prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat: limba romană. În Vrancea sunt  3.099 candidaţi înscrişi la bacalaureat din care 786 din seriile anterioare, însă puţin peste 2.500 susţin proba scrisă la limba şi literatura romană, ceilalţi avand proba recunoscută. Accesul în sălile de examen se face în intervalul 8,00-8,30, iar examenul începe la ora 9,00. Candidaţii au la dispoziţie 3 ore pentru rezolvarea subiectelor. După ce în Vrancea s-au înregistrat două cazuri de elevi eliminaţi din cauza intrării în sala de examen cu telefoanele mobile asupra lor, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a solicitat membrilor şi presedinţilor comisiilor din centrele de examen, în şedinţa de instruire de sambătă, să le transmită tuturor candidaţilor să renunţe la acest accesoriu pe timpul examenului. Preşedintele comisiei judeţene de bacalaureat, inspectorul Stan Rogoz, a vizitat ieri liceele în care funcţionează centrele de examen pentru a se asigura dacă toate camerele de monitorizare video sunt la locul lor. Pentru proba de astăzi au fost pregătite zece variante de subiecte, iar Ministerul Educaţiei dă asigurări că nu vor exista ambiguităţi ca la Evaluarea Naţională.


Doi inspector şcolari au emoţii pentru copiii lor


Tezele la limba romană vor fi transportate în două centre: la Liceul Pedagogic şi la Grupul Şcolar “G.G. Longinescu”, unde corectarea va începe în jurul orei 16,00. Întrucat metodologia nu permite implicarea în comisiile de evaluare a cadrelor didactice care au rude pană la gradul patru în examen, mulţi profesori nu pot lua parte la evaluarea tezelor, ceea ce ar putea conduce la întarzierea finalizării corectării lucrărilor. Printre profesorii aflaţi în incompatibilitate se află şi inspectoarele de limba franceză, Zvetlana Baciu, şi de limba engleză, Marilena Gurgu, care au copii în examen. Următoarea probă a examenului de bacalaureat va fi cea obligatorie a profilului, programată pentru miercuri, 4 iulie, urmand ca pe 6 iulie candidaţii să susţină proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, iar pe 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile. În perioada 10 -12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar pe 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale. (M. VLĂDESCU)


Lista centrelor de examen


Examenul se susţine în nouă centre, dintre care 8 în Focşani şi unul la Adjud. Centrele de examen din Focşani sunt la Colegiul Naţional Unirea, Colegiul Naţional Cuza, Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic “Ion Mincu”, Colegiul Auto “Traian Vuia”, Colegiul Economic, Colegiul “Valeriu D. Cotea” Focşani şi Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud. Centre de evaluare sunt amenajate la Liceul Pedagogic şi la Grupul Şcolar “G.G. Longinescu”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
catalin craiu, acum 4287 zile, 55 minute, 18 secunde
dar unele din profesoarele de romana de la edmond nicolau care fac legea spagii in liceu,vezi varianta 2008-2009 mita la edmond nicolau nu sa terminat,vin din urma copii a caror parinti au dat mita in citeste integral
George T., acum 4287 zile, 11 ore, 28 minute, 11 secunde
Mai e si fata inspectorului Dragu care da parca! Basfta la totii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.