Educație

Bac cu interpret pentru elevii cu deficienţe de auz

Ziarul de Vrancea
26 iun 2012 1631 vizualizări
Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna” a cerut Ministerului Educaţiei să adapteze examenul pentru elevii cu deficienţe

Conducerea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna” din Focşani a solicitat Ministerului Educaţiei ca absolvenţii cu cerinţe speciale de aici să susţină examenele naţionale cu subiecte adaptate deficienţelor pe care le au. În acest sens au fost înaintate Ministerului Educaţiei chestionare cu privire la desfăşurarea examenelor din acest an iar pentru anul viitor s-a solicitat eleborarea unor subiecte mai uşor de abordat pentru această categorie de elevi. Şi asta pentru că elevilor cu deficienţe de auz nu li se poate cere performanţa aşteptată de la copii normali. „În acest an absolvenţii clasei a XII-a susţin bacalaureatul în masă cu toţi ceilalţi, potrivit profilului pe care l-au absolvit „ştiinţele naturii”, profil real”, a precizat directorul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna”, Ioana Cherciu. Nouă absolvenţi au susţinut probele de competenţe din cadrul examenului de bacalaureat, fiind ajutaţi de un interpret în limbaj mimico-gestual. Interpretul îi va însoţi şi la probele scrise pe care le vor susţine la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”. Singura diferenţă pentru elevii CSEI „Elena Doamna” faţă de absolvenţii învăţămantului de masă a constat la proba de evaluare a competenţelor într-o limbă de circulaţie internaţională unde pentru ei nu a existat proba de audiţie. 12 absolvenţi de clasa a VIII-a susţin în aceste zile şi Evaluarea Naţională, 11 dintre ei provenind din centrul focşănean, iar unul de la Şcoala Specială Galaţi. „Şcoala Specială din Galaţi nu organizează Evaluare Naţională, iar acest copil care a terminat clasa a IX-a susţine evaluarea la noi pentru că vrea să se înscrie apoi la liceu”, a explicat Ioana Cherciu. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.