Educație

Hotelul profesorilor de la Soveja costă o mică avere

Ziarul de Vrancea
25 iun 2012 2155 vizualizări
Suma necesară investiţiei a crescut cu 5 miliarde de lei vechi faţă de estimările iniţiale

Costuri depăşite pentru construirea Centrului de Formare, Perfecţionare şi Agrement din comuna Soveja al dascălilor din învăţămant. Estimat iniţial la suma de 20 de miliarde de lei vechi (2 milioane RON), centrul din staţiunea din munţii Vrancei costă în acest moment cel puţin 25 de miliarde de lei vechi. Lucrările au început în urmă cu trei ani pe un teren de 950 de metri pătraţi achiziţionat de sindicat şi au costat pană acum 16 miliarde de lei, clădirea nefiind încă finalizată. Potrivit estimărilor liderului SLI, Emil Tudor, ar mai fi nevoie de cel puţin 9 miliarde de lei vechi. “Clădirea este acum la roşu. În funcţie de posibilităţile financiare ale sindicatului vom continua lucrările de finisaj şi montare a tamplăriei astfel încat centrul să fie gata în anul 2013”, a declarat liderul SLI, Emil Tudor. Şi par să fie toate şansele avand în vedere că s-a revenit la colectarea cotizaţiei la sindicat pe statul de plată, după ce guvernanţii modificaseră legea în acest sens. În acest mod sindicatele se bazează pe sume ce le intră lunar în conturi fără niciun effort, mai exact 1% din indemnizaţia membrilor. SLI Vrancea numără în prezent, potrivit liderului Emil Tudor, 3.957 de membri la nivelul judeţului. Centrul de Formare, Perfecţionare şi Agrement de la Soveja are o suprafaţă de 450 mp, 16 locuri de cazare pentru dascălii care vor dori să îşi petreacă un sfarşit de săptămană la munte, şi este prevăzut cu o sală de conferinţe de 100 de locuri. Construcţia a început pe vremea cand la conducerea sindicatului de afla profesorul Constantin Grigore, care s-a retras la pensie anul trecut. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
catalin craiu, acum 4312 zile, 9 ore, 8 minute, 49 secunde
da ce sa faca profesorii acolo fratilor,sa imparta spagile de la bac,cine ia masuri cu profesoarele de romana de la liceul edmond nicolau din focsani
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.